30-10-2020

ECI Software Solutions stelt Ivo Kolman aan als Country Director

Deel dit bericht

Ivo Kolman is per 1 oktober 2020 benoemd tot Country Director van ECI Software Solutions. Vanuit zijn rol als Managing Director van Ridder Data Systems en zijn achtergrond in de Nederlandse maakindustrie, heeft Kolman een brede mix van kennis en ervaring in de ICT-industrie. ECI Software Solutions is aanbieder in bedrijfssoftware voor de maakindustrie in Nederland.

Zijn benoeming komt voort uit het samengaan van zes ERP-software leveranciers onder de paraplu van ECI Software Solutions, waarmee het Amerikaanse ECI Software Solutions haar positie als marktleider in cloud-gebaseerde bedrijfssoftware voor de Nederlandse maakindustrie verder versterkt. Tegelijk met deze benoeming is het volgende directieteam geïnstalleerd: Kasper van Kekem (Sales Director), Jasper de Vreugt (Marketing Director), Alwin Klümann (Director Finance & Control), Sandra Paasman (Director Human Resources) en André Kooijman (Director Operations). Alle directieleden zijn vanuit hun vorige functies al langere tijd werkzaam bij één van de bedrijven uit de groep.

Als Country Director zal Kolman invulling geven aan het beleid om optimale synergie te realiseren tussen de softwarebedrijven Ridder Data Systems, Inventive, Bemet, Proteus, Trimergo en Wintheon, die nu zijn samengebracht binnen ECI Software Solutions. De strategische keuze voor het samenbrengen van deze bedrijven in een nieuw hoofdkantoor in Leusden draagt bij aan één van de kerndoelen van ECI: een prominente bijdrage leveren aan de innovatiekracht en het succes van de Nederlandse maakindustrie.

“Onze klanten blijvend voorzien van de technologie van morgen, zodat ze hun maakbedrijf voortdurend kunnen innoveren, dát is waar onze medewerkers elke dag aan werken,” aldus Ivo Kolman. “Met het samenbrengen van onze bedrijven, gecombineerd met de expertise van onze moedermaatschappij in de VS bereiken we de juiste schaalgrootte om dat doel samen met onze klanten te bereiken.”

Partners