09-11-2020

Tricentis introduceert AI-gestuurde testautomatisering in Tosca 14

Deel dit bericht

Tricentis, testplatform voor moderne cloud- en bedrijfsapplicaties, heeft Vision AI aangekondigd, de kerntechnologie die haar product Tosca 14 zal aandrijven. Vision AI is volgens Tricentis een geavanceerd AI-gebaseerd testontwerp- en automatiseringstechnologie. Hiermee organisaties kunnen voldoen aan de behoeften die worden veroorzaakt door de toenemende prevalentie van cloud-native en enterprise applicatieplatforms. Deze nieuwe op AI gebaseerde aanpak markeert volgens Tricentis het begin van een nieuw tijdperk van testautomatisering.

Testautomatiseringstechnologie is geëvolueerd van scriptgebaseerd naar modelgebaseerd en evolueert nu naar AI-gebaseerde benaderingen. Deze nieuwe aanpak stelt agile en DevOps-teams in staat om eerder in het ontwikkelingsproces geautomatiseerde testcases te bouwen - gebaseerd op alleen een mockup of een low-fidelity prototype. Door zelfherstellende mogelijkheden te gebruiken om tests aan te passen terwijl applicaties veranderen tijdens sprint naar sprint, worden knelpunten weggenomen en wordt software-innovatie sneller geleverd. Voor het eerst kan testgestuurde ontwikkeling nu end-to-end op bedrijfsprocesniveau worden gerealiseerd.

De AI-gestuurde aanpak van Tricentis stelt organisaties in staat om de volgende uitdagingen op het gebied van testautomatisering op te lossen:
• Maatwerk. Huidige automatiseringsoplossingen voor tests bieden geen ondersteuning voor zowel oude als moderne cloud-native technologieën die veel maatwerk en herstructurering vereisen, wat resulteert in hogere kosten voor het aanschaffen van complexe tools.
• Ondersteuning voor virtuele en externe applicaties. Of het nu gaat om regelgeving of andere problemen, veel teams zijn gedwongen te vertrouwen op virtuele of externe applicaties (zoals Citrix, VMware). Traditionele testautomatiseringsoplossingen werken echter niet voor externe of virtuele applicaties, waardoor men vertrouwt op handmatig testen.
• Testen en testautomatisering vinden te laat in het proces plaats. Traditioneel moesten er applicaties worden gebouwd voordat testautomatisering kan worden ingezet. Als gevolg hiervan lopen testteams altijd een stap achter op ontwikkelaars en lopen ze het risico een bottleneck te worden voor de levering van applicaties.

Met de lancering van Tosca 14 levert Tricentis een alomvattende strategie om AI-mogelijkheden in het portfolio in te bedden om testontwerp, -uitvoering en -onderhoud voor testers te verlichten. Tosca verbetert ook de bedrijfswaarde van enterprise- en cloud-native applicaties door risico, tijd en kosten uit het leveringsproces te halen. Deze productstrategie richt zich primair op drie technologiegebieden:
• Vision AI, inbegrepen bij Tosca 14 - Herkent en identificeert automatisch visuele gebruikersinterface-elementen en bedieningselementen in elke vormfactor op dezelfde manier als mensen doen om te helpen bij het geautomatiseerd genereren van robuuste testcases.
• Risk AI, geleverd door LiveCompare - Detecteert de meest risicovolle objecten en selecteert de juiste set tests om de zakelijke en technische impact van codewijzigingen te minimaliseren.
• Zelfherstellende AI, onderdeel van Tosca 14 - Past testcases aan en testplannen aan naarmate applicaties evolueren met elke iteratie.

Partners