11-11-2020

Capgemini kondigt tweede reeks Intelligent Industry diensten aan

Deel dit bericht

Capgemini heeft een tweede reeks diensten geïntroduceerd voor de Intelligent Industry, ditmaal gericht op het mogelijk maken van end-to-end ondersteuning voor het validerings- en verificatieproces van geavanceerde 'driving automation'-systemen.

Het nieuws volgt op de recente aankondiging van Capgemini’s 5G and Edge diensten om organisaties te helpen de juiste investeringen te doen in hun datagedreven transformatie. Dit nieuwe dienstenaanbod ondersteunt autofabrikanten en de industrie om efficiënt en met vertrouwen hun routekaart naar autonoom rijden uit te voeren.

“Intelligent Industry heeft met autonoom rijden een opwindend resultaat geboekt. Maar het is een complexe onderneming: het bereiken van aanvaardbare niveaus van veiligheid en betrouwbaarheid zal aanzienlijke verificatie en validatie vereisen”, zegt Franck Greverie, Chief Portfolio Officer bij Capgemini en lid van de Raad van Bestuur van de Group. “Eén enkel voertuig kan enkele honderden petabytes aan gegevens genereren door te rijden. Maar geen enkel voertuig kan genoeg kilometers afleggen en genoeg data genereren om te anticiperen op hoe men zich in eender welk scenario op de openbare weg moet gedragen. Virtuele modellering en constant leren zijn nodig met infrastructuur en analytics om het te verwerken. Capgemini’s nieuwe set van validatiediensten voor ‘driving automation’-systemen helpt autofabrikanten om al deze gegevens en de volledige validatie en verificatie te beheren, zodat ze hun R&D-inspanningen kunnen concentreren op het bereiken van een hoger niveau van autonomie”.

Met de integratie van Altran, aanbieder op het gebied van engineering en R&D-diensten, heeft Capgemini zich ontwikkeld tot pionier op het gebied van Intelligent Industry door de inzet van industriële en digitale technologieën. Zo heeft Groupe PSA de toepassing van data die door haar testcampagnes wordt gegenereerd verder kunnen versnellen met behulp van Capgemini en Altran’s unieke combinatie van automotive engineering, data en technologie-expertise.

“We wilden met Capgemini en Altran werken vanwege hun sterke vaardigheden in data- en cloud-projecten. Deelnemen aan een Europees innovatieproject voor de automobielindustrie op het gebied van de connected en autonome auto is zeer uitdagend. Deze samenwerking stelt ons in staat om onze gegevensverzameling en -verwerking op tijd af te ronden en helpt ons om innovatieve oplossingen voor data-analysemethoden in te zetten op een hybride, cloud-gebaseerde oplossing”, legt Jean-Louis Sauvaget uit, Research & Development Division van Groupe PSA en expert in de verwerving, verwerking en post-processing van autodata voor gebruik door klanten.

Om autonoom rijden met een aanvaardbaar niveau van veiligheid en betrouwbaarheid mogelijk te maken, is een aanzienlijke verificatie- en valideringsactiviteit nodig – waarvoor enorme aantallen simulaties en wegtesten uitgevoerd moeten – die gegevens op zelden geziene schaal genereren. Dankzij de diepgaande technische en IT-expertise en -middelen van de Group zal het validatieaanbod van Capgemini’s ‘driving automation’-systemen Original Equipment Manufacturers (OEM’s) en andere leveranciers in staat stellen om de architectuur en de technologie in te voeren die nodig zijn voor het vertrouwen en de veiligheid in autonoom rijden-systemen.

Partners