17-11-2020

Google Cloud en OVHcloud bouwen samen Europese cloudoplossing

Deel dit bericht

Het Franse cloud computing-bedrijf OVHcloud gaat een strategisch partnership met Google Cloud aan om bedrijven in Europa te ondersteunen bij hun digitale transformatie. De twee cloudbedrijven bouwen geavanceerde oplossingen op de vertrouwde infrastructuur. Hiermee willen ze Europese organisaties helpen om te voldoen aan strikte normen voor datacontroles, veiligheid, transparantie en privacy bij het gebruik van cloud-native applicaties.

OVHcloud introduceert bovendien een nieuw Hosted Private Cloud-aanbod. Dit doet het bedrijf door Anthos, Google's open source-compatibele technologie, naar zijn eigen schaalbare dedicated infrastructuur te brengen. Deze technologie wordt volledig beheerd en geëxploiteerd in Europa door OVHcloud-teams.

Hoger niveau van privacy en dataveiligheid
In de afgelopen jaren hebben organisaties en beleidsmakers bij cloudaanbieders aangedrongen om klantgegevens op een nog transparantere manier te beschermen; waarbij beveiliging en privacy en controleer- en houdbaarheid van data naar een hoger niveau getild moeten worden. Als reactie hierop gaan OVHcloud en Google Cloud een samenwerking aan waaraan open source, transparantie, interoperabiliteit en omkeerbaarheid ten grondslag liggen. Europese organisaties versnellen dankzij dit partnerschap hun digitale transformatie en maken op een betrouwbare manier gebruik van de nieuwste cloudtechnologie.

Open source en multicloudaanpak
Als onderdeel van deze samenwerking stellen OVHcloud en Google Cloud hun technologie en skillset centraal. De bedrijven hebben de ambitie om oplossingen te ontwikkelen waarmee klanten profiteren van de voordelen van een multi-cloud en open aanpak en om een cruciaal ecosysteem van externe developers te creëren. De samenwerking laat ook de toewijding zien aan het leveren van innovatie, het bevorderen van de ontwikkeling van digitale skills en het stimuleren van een open source community.

CEO Michel Paulin van OVHcloud is trots dat om samen met Google Cloud innovatieve oplossingen te leveren die voldoen aan groeiende Europese eisen op het gebied van datasoevereiniteit. “Dit is een belangrijke stap voorwaarts voor de Europese markt. De combinatie van geavanceerde technologieën voor de developer community en het versterken van een krachtig ecosysteem van spelers die verenigd zijn door hun gemeenschappelijke waarden; dat is de kern van OVHcloud. Deze samenwerking maakt de weg vrij voor innovaties en we zijn blij dat we dat samen mogelijk maken.”

"We zijn verheugd om onze handtekening te zetten onder de samenwerking met OVHcloud", zegt Thomas Kurian, CEO van Google Cloud. "Doordat we luisteren naar onze klanten, partners en de beleidsmakers in Europa, begrijpen we dat zij een groeiende behoefte hebben aan nog meer controle en autonomie. We zetten ons hier op verschillende manieren voor in en kijken ernaar uit om dit te blijven doen voor onze klanten. Dit doen we met een partner die onze waarden als vertrouwen, innovatie, samenwerking, openheid, veiligheid, interoperabiliteit, transparantie en milieuverantwoordelijkheid deelt. Gezamenlijk kunnen we de digitale transformatie van onze klanten versnellen."

Partners