18-11-2020

Red Hat biedt OpenShift-innovaties voor verschillende architecturen

Deel dit bericht

Red Hat kondigt nieuwe mogelijkheden en functies aan voor het Red Hat OpenShift Kubernetes-platform. Red Hat ziet Kubernetes als de hoeksteen van hybrid cloud computing en levert een gemeenschappelijk platform, voorzien van bekende tools en diensten, dat zich uitstrekt over bare-metal servers, virtuele omgevingen en private en publieke cloud-omgevingen. Red Hat OpenShift is gebouwd op de vertrouwde en bewezen basis van het toonaangevende Red Hat Enterprise Linux-platform en biedt een krachtige en schaalbare Kubernetes-basis voor hybride cloud computing gebruiksscenario’s in verschillende industrieën en regio's.
 
Traditionele applicatieontwikkeltools en -technologieën kunnen volgens Red Hat moeilijk voldoen aan de eisen van een cloudnative wereld, vooral wanneer de inzet van containers de grenzen tussen ontwikkelaars en IT-operaties doen vervagen. Red Hat OpenShift bouwt een ontwikkelaarservaring op die gericht is op het versnellen van cloud-native applicaties en voegt daar nu aan toe:
• Een nieuwe update van OpenShift Serverless met Red Hat OpenShift Serverless 1.11, die volledige ondersteuning biedt voor ‘Knative eventing’. Dit maakt het mogelijk dat containertoepassingen zoveel resources kunnen verbruiken als zij op een bepaald moment nodig hebben, zonder dat dit leidt tot over- of onderconsumptie.
• Red Hat build van Quarkus, een Kubernetes-native Java-stack die volledig wordt ondersteund door Red Hat. Met één Red Hat OpenShift abonnement hebben klanten nu volledige toegang tot Quarkus, waardoor ontwikkelaars bedrijfskritische Java-applicaties op Kubernetes kunnen hergebruiken, ondersteund door Red Hat’s enterprise ondersteuning en expertise.
 
Meer updates van Red Hat OpenShift 4.6 zijn onder andere nieuwe edge computing-functies en mogelijkheden voor Kubernetes-implementaties in de publieke sector. Red Hat OpenShift verbetert ook de eerder uitgebrachte OpenShift Virtualisatie-functies door geïnformeerde, één-klik en template-gebaseerde VM creatie en prestatie- en schaaloptimalisaties toe te voegen, gericht op VM's met Microsoft Windows gebaseerde workloads. Verdere ondersteuning voor OpenShift in de hybride cloud wordt geboden door de Red Hat OpenShift Ansible Content Collection. Deze collectie wordt geleverd als gecertificeerde content voor het Red Hat Ansible Automation Platform en helpt organisaties bij het beheren en uitbreiden van OpenShift met behulp van Ansible IT-automatiseringstechnologie.
 
Innovatie in meerdere architecturen en clouds
Open hybride cloudstrategieën zijn niet afhankelijk van één enkele architectuur of cloudaanbieder. In plaats daarvan richten deze implementaties zich vaak op het combineren van het beste van alle werelden om de bedrijfstransformatie te ondersteunen. Dit kan betekenen dat er een combinatie van hardwareleveranciers op locatie wordt gebruikt, waarbij voor specifieke diensten, of een combinatie daarvan, op meerdere clouds wordt geleund. Red Hat OpenShift is ontworpen om IT-organisaties te ondersteunen in de open hybride cloud, ongeacht de technische samenstelling.
 
Red Hat OpenShift wordt ondersteund op een breed scala aan traditionele enterprise hardware, waaronder x86, IBM Z, IBM LinuxONE, IBM Power Systems en IBM Storage. Voortbouwend op Red Hat's decennialange expertise in het leveren van productieklare oplossingen over meerdere architecturen, bevordert de toevoeging van deze nieuwe ondersteunde configuraties de mogelijkheid voor bedrijven om de beste hardwaremix te selecteren voor hun hybride cloudimplementaties, terwijl de kracht en de belofte van enterprise Kubernetes behouden blijft.
 
Naast het feit dat het wordt aangeboden als een beheerde of zelfbeheerde dienst op elke grote publieke cloud, inclusief AWS, Google Cloud, IBM Cloud en Microsoft Azure, is Red Hat OpenShift nu ook beschikbaar op AWS en Microsoft Azure Government Clouds met extra functies die bedoeld zijn voor cloud computing in de publieke sector. Het bereik van OpenShift wordt verder uitgebreid in het publieke clouddomein door Azure Red Hat OpenShift, een gezamenlijk beheerd, ontwikkeld en ondersteund aanbod op Microsoft Azure, ondersteund door de expertise van zowel Microsoft als Red Hat. Een vergelijkbare dienst wordt naar verwachting gelanceerd op AWS met gezamenlijk beheer en ondersteuning van Red Hat en Amazon.

Partners