20-11-2020

Progress verbetert testautomatisering met nieuwe release van Test Studio

Deel dit bericht

Progress heeft de R3 2020 release aangekondigd van Progress Telerik Test Studio, een platform voor het geautomatiseerd testen van gebruikersinterfaces voor WPF-applicaties en responsieve webapplicaties. De nieuwste versie van Test Studio levert een betere gebruikerservaring (UX) dankzij een volledig nieuw ontwerp van Test Studio Recorder en nieuwe aanvullende conversietools voor de populairste en meest gebruikte onderdelen van Progress Telerik UI for Blazor.

Volgens Loren Jarrett, algemeen manager Developer Tools bij Progress, is snellere oplevering van software tegenwoordig een van de grootste uitdagingen voor ondernemingen. “Moderne flexibele processen en DevOps hebben ertoe geleid dat de traditionele testmethodes hun grenzen bereikt hebben. Deze derde release van het Test Studio-platform in 2020 heeft een van de eenvoudigste interfaces voor het opnemen & afspelen die op de markt verkrijgbaar is, plus een bijgewerkte UX en een volledig nieuw vormgegeven Test Recorder-interface. Deze nieuwste versie zorgt bovendien voor optimale productiviteit, zodat zowel kleine als grote teams naadloze, kwalitatief hoogwaardige en flexibele CI/CD-releases kunnen leveren.”

Nieuw vormgegeven Recorder
Het zorgvuldig creëren van testomgevingen en het schrijven van goede testscripts schiet er soms bij in als een project een erg krappe deadline heeft. De programmeermogelijkheden van Test Studio bieden een oplossing voor dit probleem, doordat testen zonder code kan worden gecombineerd met gecodeerde stappen. Daarnaast kunnen bibliotheken van derden geïntegreerd worden voor speciale behoeften en voor scenario's die moeilijk te automatiseren zijn.

De nieuw vormgegeven Test Studio Recorder is een van de eenvoudigste en meest intuïtieve opname-interfaces op de markt. Recorder ondersteunt het QA- en testtraject doordat het de volledige transitie van handmatig testproces naar geautomatiseerd testen in de browser mogelijk maakt. Daarbij worden diverse browsers ondersteund en wordt er een ongeëvenaarde, gebruiksvriendelijke testervaring geleverd met uitgebreide opname- en afspeelfuncties. Met de bijgewerkte UX en de volledig nieuw vormgegeven interface biedt Test Studio een strak ontwerp en optimale prestaties, waardoor het een integraal onderdeel van het testautomatiseringsproces wordt. Zo kunnen testers alle handige functies gebruiken zonder dat er overbodige ruimte op het scherm wordt ingenomen.

Daarnaast bevat Test Studio Recorder de volgende onderdelen:
• Vernieuwde werkbalk: biedt een logisch georganiseerd menu met tabbladen en geoptimaliseerde markeringsfuncties, zodat testers zich kunnen richten op de acties die het hardst nodig zijn of het meest gebruikt worden. De werkbalk is zeer toegankelijk en biedt naast enorme flexibiliteit een heel duidelijk overzicht.
• Vernieuwde gebruikersinterface: biedt meer ruimte op het scherm voor de belangrijke automatiseringstaken, zodat testers bijvoorbeeld optimaal voordeel kunnen halen uit Test Studio's beeldverificatiefuncties op basis van OCR.
• Betere prestaties: het opnemen van tests is aanzienlijk verbeterd dankzij geoptimaliseerde markeringsfuncties, hogere verwerkingssnelheden en betere prestaties.

Verbeterde ondersteuning voor Telerik UI for Blazor
Om de langetermijninvestering in Microsofts Blazor-technologie te rechtvaardigen, moeten ontwikkelingsteams ervoor zorgen dat Blazor hen helpt om de app-kwaliteit te leveren waar gebruikers om vragen. Het testen van de eenheid en stabiliteit van Blazor-apps had tot nu toe de hoogste prioriteit bij softwareontwikkeling, maar het testen van de gebruikersinterface wordt steeds belangrijker doordat bedrijven hiermee de druk op hun IT-teams wat kunnen verlichten. Progress wil het eerste bedrijf zijn dat een onderdelenbibliotheek voor Blazor UI op de markt brengt. Daarom wordt Test Studio uitgebracht met uitgebreide ondersteuning voor 'Telerik UI for Blazor'-componenten.

Deze versie van Test Studio bevat functies om het testen van de gebruikersinterface van Blazor-apps te vergemakkelijken en te optimaliseren. Dit is te danken aan verbeterde gridconversie en gebruiksklare conversietools voor TextBox, ComboBox, Drawer, ListView, MultiSelect, TabStrip, Animation Container en Window die een gestroomlijnd automatiseringsproces mogelijk maken. De Test Studio-conversietools voor Telerik UI for Blazor-componenten openen het element en tonen de specifieke en aangepaste eigenschappen voor het automatiseren en controleren van alle testhandelingen. Dit levert een manier van geautomatiseerd testen van interfaces op waaraan geen code te pas komt.

Meer informatie over Test Studio
Meer informatie over Telerik UI for Blazor

Partners