25-11-2020

Red Hat breidt hybride cloud uit naar edge

Deel dit bericht

Red Hat introduceert mogelijkheden voor Red Hat Enterprise Linux en Red Hat Openshift die organisaties helpen edge computing in hybride cloudimplementaties te integreren. Het Linux-platform krijgt nieuwe functies die de stabiliteit van het systeem maximaliseren en de workload-onafhankelijkheid in kleinere fysieke omgevingen behouden. Daarnaast biedt Red Hat OpenShift een remote worker node architectuur, een oplossing die kan helpen om Kubernetes te leveren in omgevingen met beperkte ruimte en remote implementaties.

Red Hat is ervan overtuigd dat edge computing een open hybride cloud vereist die gebouwd is op een basis van enterprise Linux en productieklare Kubernetes. Met de aangekondigde updates zijn zowel Red Hat Enterprise Linux als Red Hat OpenShift verder uitgerust om aan de vraag te voldoen.
De kleine fysieke omgevingen, remote locaties en de beperkte connectiviteit van edge-apparatuur vormen een uitdaging voor traditionele, volwaardige besturingssystemen, maar niet voor Red Hat Enterprise Linux. Met de verbeteringen in Red Hat Enterprise Linux 8.3 kan het platform zich gemakkelijker verplaatsen van de kerndatacenters tot externe servers met beperkte ruimte. Daarnaast is het platform gebouwd om de ondersteuning, stabiliteit en veiligheidskenmerken te bieden die nodig zijn voor zakelijke edge-implementaties.

De edge-gerichte updates voor Red Hat Enterprise Linux bevatten:
• Snelle productie van besturingssysteem-images voor de edge door de Image Builder-mogelijkheid. Hiermee kunnen IT-organisaties eenvoudiger speciale images maken die geoptimaliseerd zijn voor de brede architectonische uitdagingen van edge computing, maar die wel aangepast zijn aan de specifieke behoeften van een bepaalde implementatie.
• Remote device update mirroring om klaar te zetten en toe te passen bij de volgende herstart of powercycle, wat helpt om de downtime te beperken en handmatige interventie van IT-teams te beperken.
• Over-the-air updates die minder gegevens verzenden en toch de nodige code doorgeven, een ideale functie voor locaties met beperkte of wisselende connectiviteit.
• Intelligente rollbacks gebaseerd op de mogelijkheden van OSTree die gebruikers in staat stellen om health-checks uit te voeren voor hun specifieke workloads om zo conflicten of problemen met de code op te sporen. Wanneer een probleem wordt gedetecteerd, wordt het image automatisch teruggezet naar de laatste goede update, waardoor onnodige onderbrekingen op de edge worden voorkomen.

Met deze mogelijkheden is Red Hat Enterprise Linux in staat om een enkel productieklaar Linux-platform te bieden dat de gehele onderneming kan omvatten: van on-premise servers tot de publieke cloud en van datacenters tot de meest verafgelegen edge-apparatuur. Deze standaardisatie op het gebied van open innovatie biedt de ruggengraat voor open hybride cloud, waardoor organisaties zich kunnen richten op de innovatie van hun applicaties en services en niet op compatibiliteits- of integratie-uitdagingen binnen een IT-domein.
 
Uitbreiding van edge-oplossingen
In augustus 2020 introduceerde Red Hat OpenShift 3-node clusterondersteuning die het Kubernetes-platform de mogelijkheid gaf om de edge van het netwerk in een kleinere footprint ondersteunen. Nu breidt OpenShift de ondersteuning van de edge-oplossingen verder uit met remote worker nodes.
 
Remote worker nodes stellen IT-organisaties in staat om enkele worker nodes op afgelegen locaties zetten, die vervolgens beheerd kunnen worden door gecentraliseerde supervisor nodes op een grotere locatie, zoals een core- of regionaal datacenter. Dit biedt een extra mogelijkheid voor organisaties die Kubernetes-innovatie op het scherpst van de snede nastreven. In combinatie met Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes kunnen IT-teams consistentere en stabielere Kubernetes-clusters inzetten, samen met de bijbehorende middelen, overal waar de connectiviteit met het internet betrouwbaar is in de open hybride cloud. Een voorbeeld hiervan zijn telecombedrijven die RAN Distributed Unit (DU) moeten inzetten op locaties waar een kleinere footprint vereist is, waarbij de controller meerdere DU-locaties samenvoegt en de supervisor nodes in de centrale unit worden ondergebracht.
 
Daarnaast is er nu een nieuwe AI/ML industriële productieblauwdruk beschikbaar als een complete GitOps repository die iedereen kan gebruiken, bestuderen en er zelfs aan kan bijdragen.

Partners