07-12-2020

AWS kondigt Amazon DevOps Guru aan

Deel dit bericht

Amazon Web Services heeft op haar event AWS re:Invent de oplossing Amazon DevOps Guru aangekondigd. DevOps Guru is een volledig beheerde operations service die machine learning gebruikt om het voor ontwikkelaars gemakkelijker te maken om de beschikbaarheid van applicaties te verbeteren. Het detecteert automatisch operationele problemen en beveelt specifieke maatregelen voor herstel aan.

De machine learning-modellen van Amazon DevOps Guru maken gebruik van meer dan twintig jaar aan operationele expertise in het bouwen, schalen en onderhouden van applicaties met hoge beschikbaarheid. Jarenlange ervaring van Amazon.com en AWS om automatisch gegevens te verzamelen en analyseren, zoals applicatiestatistieken, logboeken, gebeurtenissen en traceringen om gedrag te identificeren dat afwijkt van normale werkpatronen vindt zijn weerslag in Amazon DevOps Guru.

Wanneer Amazon DevOps Guru afwijkend applicatiegedrag identificeert (verhoogde latency, foutpercentages, resourcebeperkingen) dat potentiële uitval of serviceonderbrekingen kan veroorzaken, waarschuwt het ontwikkelaars met details over het probleem via Amazon Simple Notification Service (SNS) en partnerintegraties zoals Atlassian Opsgenie en PagerDuty.

Ontwikkelaars kunnen herstelsuggesties van Amazon DevOps Guru gebruiken om de oplossingstijd te verkorten wanneer zich problemen voordoen en de beschikbaarheid en betrouwbaarheid van applicaties te verbeteren zonder dat handmatige installatie of machine learning-expertise vereist is. Er zijn geen kosten vooraf of verplichtingen met Amazon DevOps Guru, gebruikers betalen alleen voor de gegevens die Amazon DevOps Guru analyseert.

Partners