09-12-2020

Whitesky biedt white label cloud computing oplossing in Nederland

Deel dit bericht

De Belgische cloud-as-a-service aanbieder GIG Tech introduceert Whitesky, een Europese white label cloud computing oplossing voor integratoren, telecom en service providers. Deze oplossing stelt hen in staat om hun cloudomgeving volledig onder eigen naam aan te bieden.

Whitesky maakt, als merk van GIG Tech, gebruik van hun softwarestack, waardoor er geen sprake is van vendor lock-in. Bovendien kunnen integratoren, telecom en service providers dankzij de white label formule van Whitesky hun marktpositie op zowel financieel als strategisch vlak versterken en bepalen ze zelf waar hun data worden opgeslagen. Whitesky is nu beschikbaar in België en Nederland en wil op termijn in heel Europa actief zijn.

Versterking positie van integratoren
Integratoren, telecom en service providers lopen in de huidige cloudmarkt het risico om de controle over hun eindklanten te verliezen aan de dominante spelers. Daarnaast zorgen deze er tevens voor dat de marges in de sector onder zware druk komen te staan. Deze twee factoren zorgen ervoor dat de positie van integratoren, telecom en service providers in het gedrang komt. “Met Whitesky kunnen ze eenvoudig en snel zelf cloud operator worden onder eigen naam”, zegt Jeroen Van Langenhove, Managing Director Whitesky België. “Zo houden ze meer controle over hun eindklanten en kunnen ze hen ook alle voordelen van een eigen cloudomgeving aanbieden, zoals controle over de data, lokale dataopslag en eenvoudige facturatie. Bovendien kunnen marges  beter beheerd worden dankzij inzicht in de invoicing in het geïntegreerde portaal.”

Drie formules
Whitesky biedt drie verschillende white label cloud computing formules aan: white sky, blue sky en free sky. Via een grondige pre-onboarding waarin de behoeften van de klant in kaart worden gebracht, wordt de meest gepaste formule gekozen. De white sky-formule is geschikt voor klanten die op termijn zelf virtual cloud operator willen worden, de blue sky-formule is geschikt voor bedrijven die zich richten op één of twee specifieke producten, maar geen zware infrastructuur nodig hebben. De free sky-formule is er voor bedrijven die white label cloud willen gaan verkennen maar daar nog niet meteen fulltime op willen werken.

Partners