14-12-2020

Rackspace Technology en IATA ontwikkelen luchtvaartnormen met DevOps

Deel dit bericht

Rackspace Technology, aanbieder van multicloudoplossingen, ondersteunt de International Air Transport Association (IATA) bij het ontwikkelen van luchtvaartstandaarden voor de toekomst.

Als gevolg van COVID-19 hebben de luchtvaartmaatschappijen in 2020 gemiddeld 30 procent benut van de capaciteit die zij in 2019 hadden. IATA verwacht niet dat de industrie voor 2025 weer op volle capaciteit zal draaien. De organisatie heeft besloten om van deze rustige periode gebruik te maken om haar IT te innoveren. Om te beginnen heeft IATA met de hulp van Rackspace Technology de architectuur van haar IT geëvalueerd. Uit onderzoek bleek dat verouderde applicaties de digitale transformatie van IATA belemmerden. Het optimaliseren van het gebruik van Amazon Web Services (AWS), inclusief het gebruik van containers en serverloze toepassingen, zal ervoor zorgen dat de vereniging efficiënter en duurzamer zal kunnen werken.

Dankzij de samenwerking met Rackspace Technology heeft IATA zijn data management kunnen moderniseren. Hierdoor kan IATA nieuwe forecasting-toepassingen bieden, die -met veel minder gegevens dan voorheen- de hele industrie van waardevolle informatie voorzien. Rackspace Technology heeft ervoor gezorgd dat deze volledig compliant zijn met alle geldende wet- en regelgeving op het gebied van privacy en dataprotectie, waaronder de Europese General Data Protection Regulation (GDPR).

Rackspace Technology heeft daarnaast DevOps geïmplementeerd om de ontwikkelaars tijd te besparen met kwaliteitscontroles en testprocessen bij het bouwen van nieuwe software.

IATA streeft ernaar om self-service-platforms te gebruiken en de ontwikkeling van op maat gemaakte software tot een minimum te beperken. Door het integreren van controles en het toepassen van automatisering kunnen ontwikkelaars met één druk op de knop software automatisch trigger-testen en in gebruik nemen. IATA is van plan om deze mate van automatisering toe te passen op een aantal van haar back-office-activiteiten -zoals financiële diensten- en om contactloze processen te implementeren op de luchthavens.

Company:

Rackspace, AWS, IATA

Partners