15-12-2020

Dynatrace stapt in securitymarkt voor cloudapplicaties

Deel dit bericht

Dynatrace stapt in de securitymarkt voor cloudapplicaties met de platformmodule Dynatrace Application Security Module. Dit beschermt applicaties continu met runtime application self-protection (RASP) functionaliteit, tijdens de ontwikkel- en gebruiksfase. Deze module combineert automatisering, AI, schaalbaarheid en robuustheid van het Dynatrace Software Intelligence Platform met optimalisaties voor Kubernetes-architecturen en een DevSecOps-aanpak. Dynatrace klanten kunnen de direct beschikbare nieuwe module eenvoudig inschakelen voor cloud RASP-toepassingen en daarmee hun security verbeteren.  

Dynatrace Application Security is speciaal ontwikkeld voor de nieuwe kansen in de miljardenmarkt voor applicatiesecurity en stelt DevSecOps-teams in staat net zo snel te innoveren als de business nodig heeft, met behoud van het securityniveau. Dynatrace’s oplossing combineert geautomatiseerde RASP-functionaliteit met de sterkte van het Software Intelligence Platform om organisaties in staat te stellen:
- kwetsbaarheden nauwkeurig te ontdekken in productie- en preproductie-omgevingen, inclusief de mogelijke impact en businessprioriteit. Tevens voorkomt de nieuwe module valse meldingen met behulp van Smartscape’s realtime topologie-mapping en op codeniveau tracering en analyses via PurePath.
- beter inzicht te krijgen in kwetsbaarheden en elke codeverandering of nieuwe implementatie, met geautomatiseerde en continu onderzoekende functionaliteit op basis van OneAgent.
- risico- en impactanalyses aanzienlijk te versnellen, kwetsbaarheden sneller op te lossen en beter samen te werken met de Davis
- AI-assistent. Deze identificeert continu geautomatiseerd alle veranderingen, prioriteert alerts en geeft nauwkeurige antwoorden over de bron, het type en de ernst van kwetsbaarheden.
- gedetailleerde hoge kwaliteit informatie te achterhalen over kwetsbaarheden en toegang te krijgen tot beschikbare inzichten voor het oplossen van mogelijk gecompromitteerde code, dankzij een ingebouwde integratie met Snyk Intel.

Partners