14-12-2020

Red Hat en GitHub breiden ontwikkelaarservaring uit met GitHub Actions

Deel dit bericht

Red Hat en GitHub kondigen een uitgebreide samenwerking aan rondom onder andere Red Hat OpenShift en GitHub Actions. Red Hat voegt Red Hat GitHub Actions toe aan de GitHub Marketplace, waardoor GitHub's DevOps, continue integratie/continue development (CI/CD) en workflow automatiseringstools voor ontwikkelaars aan Red Hat OpenShift worden toegevoegd. De ontwikkelcapaciteiten van het Kubernetes-platform worden uitgebreid met GitHub Actions, waardoor er meer vrijheid ontstaat in de manier waarop ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen en implementeren op Red Hat OpenShift in een open hybride cloud.

GitHub is bijna synoniem geworden met ontwikkelaarstools en is de thuisbasis voor veel populaire softwareprojecten, waaronder open source community's zoals de Linux-kernel en Kubernetes. GitHub's ingebouwde krachtige, flexibele CI/CD-oplossing brengt automatisering met GitHub Actions direct in de handen van de ontwikkelaar. Hierdoor is het in bijna elke situatie in een Github repository, denk aan een pull-request of issue comment, mogelijk om workflows te triggeren die applicaties kunnen bouwen en implementeren in een IT-omgeving. Daarnaast kan het bijna ieder proces in de software-levenscyclus automatiseren.
 
Organisaties willen vaak de collaboratieve ervaring van GitHub naar hun ontwikkelaars brengen en een veiliger, gemeenschappelijk platform bieden voor het werken met open source community's. Dit maakt de beschikbaarheid van tooling zoals Actions on enterprise Kubernetes platforms een cruciaal onderdeel voor de toekomst van IT.

Toolchain-componenten
Red Hat OpenShift ondersteunt nu GitHub Actions, waardoor organisaties hun gebruik van open, gestandaardiseerde ontwikkelaars toolchain-componenten zoals Quay, Buildah of Source-to-Image (s2i) kunnen standaardiseren en schalen. Dit helpt om ontwikkelaars te ontmoeten waar ze zich bevinden en biedt meer keuze en flexibiliteit aan OpenShift klanten in de manier waarop ze applicaties bouwen en implementeren. De nieuwe GitHub Actions voor Red Hat OpenShift maken het samen met de bestaande acties en actie-workflows op GitHub Marketplace mogelijk om zowel eenvoudige als complexe applicatie-workflows te realiseren op Red Hat's enterprise Kubernetes platform met behulp van een volledig assortiment van op standaarden gebaseerde tools.
 
OpenShift Commons community
Als onderdeel van de samenwerking heeft GitHub zich ook aangesloten bij OpenShift Commons, een community die verbindingen en samenwerking binnen het OpenShift ecosysteem stimuleert. Naast GitHub Actions en Marketplace, verkennen Red Hat en GitHub ook self-hosted GitHub-runners voor OpenShift. Een runner is de gecombineerde applicatie en server die een taak host en de stappen voor een Actie-workflow uitvoert. Self-hosting runners geven IT-teams meer controle en flexibiliteit over de hardware en software die onderdeel zijn van hun omgeving. Dit betekent dat eindgebruikers geheugen kunnen vergroten, GPU's kunnen inschakelen of software kunnen installeren die mogelijk alleen lokaal beschikbaar is als onderdeel van een op maat gemaakte applicatie-ontwikkelingservaring.
 
De toevoeging van GitHub Actions bouwt voort op de robuuste ontwikkelervaring van Red Hat OpenShift met OpenShift GitOps (gebaseerd op ArgoCD) en OpenShift Pipelines (gebaseerd op Tekton). OpenShift biedt nu een complete oplossing voor DevOps- en GitOps- gebruikers bij het bouwen, implementeren en onderhouden van cloud-native applicaties.

GitHub Actions op Red Hat OpenShift zijn per direct beschikbaar via GitHub Marketplace.

Partners