21-12-2020

HPE levert high performance computing as-a-service via HPE GreenLake

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise heeft de 'as-a-service'-levering aangekondigd van High Performance Computing (HPC) oplossingen via HPE GreenLake. Daarmee stimuleert het technologiebedrijf de toegankelijkheid van HPC-oplossingen om de meest veeleisende en data-intensieve workloads van organisaties uit te voeren. HPC wordt bijvoorbeeld vaak ingezet voor kunstmatige intelligentie en machine learning, het krijgen van snelle data-inzichten en het ontwikkelen van compleet nieuwe producten en klantervaringen.

Door HPC op deze manier af te nemen, combineren organisaties de flexibiliteit van een pay-per-use cloudervaring met de toonaangevende HPC-systemen van het technologiebedrijf. Dit wordt geleverd via een flexibel as-a-service-platform dat on-premise of op een colocatiefaciliteit draait.

Voor organisaties neemt de dienst zowel complexiteit als de kosten weg die gepaard gaan met traditionele HPC-implementaties. Dit is mogelijk door volledig beheerde en vooraf gebundelde diensten te bieden met speciaal gebouwde HPC-systemen, software, opslag- en netwerkoplossingen die in klein, middel of groot formaat worden geleverd. Organisaties bestellen deze diensten via een self-service portaal met eenvoudige point-and-click-functies. Zo kiezen ze voor de juiste configuratie bij hun workloads en ontvangen ze de diensten binnen 14 dagen.

“De enorme datagroei, kunstmatige intelligentie en high performance analytics zorgen voor meer behoefte aan HPC voor alle type organisaties, van Fortune 500’s tot startups”, zegt Peter Ungaro, senior vice president en general manager HPC en Mission Critical Solutions bij HPE. “We transformeren de markt door toonaangevende HPC-oplossingen te leveren via eenvoudige, voorgeconfigureerde diensten die de kosten beheersen en de schaalbaarheid en flexibiliteit verbeteren. Deze HPC cloud services zorgen dat iedere IT-organisatie toegang heeft tot de meest krachtige HPC- en AI-mogelijkheden voor nog diepere inzichten. Dit resulteert in mogelijkheden om bijvoorbeeld essentieel onderzoek of sterke klantresultaten te bevorderen.”

HPC-portfolio gaat mainstream
HPC biedt enorm veel rekenkracht. Gecombineerd met modellering en simulatiemogelijkheden kan complexe data daarmee omgezet worden in digitale modellen die onderzoekers en ingenieurs inzicht geven in hoe iets eruit komt te zien of presteert in de echte wereld. HPC biedt ook de optimale prestaties om kunstmatige intelligentie en analyses uit te voeren en voorspelbaarheid daarmee te vergroten. Deze mogelijkheden worden gebruikt om de meest complexe problemen ter wereld op te lossen, van het ontdekken van vaccins tot weersverwachtingen, maar ook het verbeteren van het ontwerp van een auto, vliegtuig of consumentenproducten zoals shampoo en wasmiddel.

HPE biedt in eerste instantie een HPC service via HPE Apollo-systemen die, inclusief opslag- en netwerktechnologie, gebouwd zijn voor het uitvoeren van modellering- en simulatieworkloads. De dienst maakt gebruik van belangrijke HPC software voor workloadbeheer, ondersteuning voor HPC specifieke containers en orkestratie en HPC clusterbeheer en -monitoring. HPE verwacht in de toekomst ook de rest van het HPC-portfolio in een as-a-service model te leveren.

De eerste producten voor HPE GreenLake cloudiensten voor high-performance computing (HPC) komen voorjaar 2021 beschikbaar.

Partners