22-12-2020

Phact ontwikkelt IoT-software voor autonome tractor AgXeed

Deel dit bericht

Phact, implementatiepartner en IT-dienstverlener, heeft in samenwerking met AgXeed software ontwikkeld voor de AgBot, een autonome tractor. Hierbij is gebruik gemaakt van zowel de .NET-codetaal als het moderne applicatie-ontwikkelplatform van OutSystems.

De software stelt tractoren van AgXeed in staat autonoom land te bewerken. Hierbij berekent het systeem de optimale route en wordt rekening gehouden met omstandigheden en verschillende landbouwinstrumenten. De agrariër profiteert doordat er minder verspilling is en de tractor aanzienlijk lichter is. Dit voorkomt grondverdichting met behoud van vruchtbaarheid en komt daarmee de winstgevendheid van de grond ten goede. Bovendien levert deze manier van werken ook een positieve bijdrage aan duurzaamheid.

Volledige ketenintegratie vanuit één platform
Voor de ontwikkeling van het eindproduct heeft Phact gebruik gemaakt van hun expertise op het gebied van Internet of Things. Hiermee wordt de communicatie tussen het voertuig en de cloud geregeld met routeringsdata, veiligheidsdata en data met betrekking tot de elektrische aandrijving van het voertuig. Het OutSystems applicatieplatform is daarbij ingezet voor het realiseren van één centraal punt voor het managen van het voertuig. AgXeed kan hiermee real-time monitoren, de optimale route berekenen en zelfs de inkoop van onderdelen regelen.

Volgens Peter Hendrix, Director of Sales & Operations bij Phact, komen alle expertises van Phact in dit eindproduct samen. ”Onze historie in de telecom bundelen we met de kracht van IoT, wat tot deze innovatieve oplossing heeft geleid. OutSystems biedt ons een ideaal platform om het geheel samen te brengen en de hele keten te integreren. Dit project toont aan dat Phact veel meer is dan enkel een software-partner. We laten zien dat we van zowel firmware, hardware als software verstand hebben en dat kunnen bundelen in een totaaloplossing.”

Partners