24-12-2020

Trend Micro kondigt Cloud-Native File Storage Security aan

Deel dit bericht

Trend Micro, aanbieder op het gebied van cloud security, kondigt een cloud-native en volledig serverless tool aan voor de beveiliging van file storage aan voor organisaties die applicaties in de cloud bouwen. Trend Micro Cloud One - File Storage Security is ontworpen om (de impact van) bedreigingen in de gehele cloudomgeving te verminderen en strikte compliance-eisen te ondersteunen.

De explosie van cloud-gebaseerde file- en object storage creëert voor cybercriminelen een nieuwe aanvalsvector waarop ze hun schadelijke bestanden kunnen richten. Cloud One - File Storage Security biedt geautomatiseerde anti-malware scans om de bestanden veilig te houden en compliancebehoeften te vereenvoudigen.

"Wereldwijd zoeken organisaties steeds vaker naar public cloud-providers om de flexibiliteit van hun IT-infrastructuur, kostenbesparingen en bedrijfsgroei te stimuleren. Maar terwijl de provider zich enkel bezighoudt met de beveiliging van de cloud, is de klant verantwoordelijk voor alles wat zich in zijn eigen cloudomgeving bevindt", zegt Mark Nunnikhoven, Vice President Cloud Research bij Trend Micro. "Cloud One File Storage Security is een zeer schaalbare, geautomatiseerde scantool die snel kan worden ingezet zonder extra infrastructuur. Hierdoor kunnen organisaties in alle vertrouwen hun cloudbestanden en -data opslaan die aan hun cloudapplicaties gekoppeld zijn."

De tool blokkeert bekende slechte bestanden en zoekt naar verborgen of veranderende malwarevarianten. De tool kan hiervoor terugvallen op meer dan 30 jaar ervaring die Trend Micro heeft op het gebied van cyberbeveiliging en toonaangevende Threat Intelligence.

De scanner zelf is een cloud-native serverless functie met een minimale operationele overhead. Deze architectuur maakt een snelle, feilloze implementatie en flexibele integratie mogelijk met de bestaande aangepaste workflows van organisaties. De tool voldoet ook aan diverse compliance-eisen die anti-malware scanning van cloudbestanden vereisen - met behoud van data-soevereiniteit.

Trend Micro Cloud One - File Storage Security is nu beschikbaar voor AWS S3. Binnenkort volgt de ondersteuning voor Microsoft Azure Blob-opslag en Google Cloud Storage.

Partners