30-12-2020

Ctac neemt strategisch meerderheidsbelang in Oliver IT

Deel dit bericht

Business & Cloud Integrator Ctac heeft een intentieverklaring ondertekend met het oog op de acquisitie van 51 procent van de aandelen in Oliver IT B.V. (Oliver) per 1 januari 2021, een specialist in integratie en softwareontwikkeling.

Oliver is gevestigd in ‘s Hertogenbosch en opgericht in 2009. Het team bestaat momenteel uit zo’n 40 medewerkers. Ze werken volgens het motto Redefining Simplicity en zijn aactief op het gebied van integratie, web & mobiele oplossingen.

Volgens CEO Henny Hilgerdenaar van Ctac vormt de strategische acquisitie – na het eerder aangekondigde uitstel als gevolg van de onzekerheid rondom Covid-19 – een volgende stap in het succes van het bedrijf. “Voor Ctac vormt het onboarden van de kennis, expertise en track-record van Oliver een verrijking, hiermee breiden we zowel ons portfolio als onze competenties op het vlak van integratie, web & mobiele oplossingen uit. Wij zijn uitermate content dat we ondanks de gevolgen van de wereldwijde pandemie er in zijn geslaagd om Oliver aan Ctac te binden.”

“Oliver’s omzet bedraagt circa EUR 6 miljoen op jaarbasis en zal vanaf boekjaar 2021 bijdragen aan de groei van onze Consultancy-activiteiten. De aankoop zal tevens direct bijdragen aan de EBITDA en winst per aandeel van Ctac. Ctac financiert de acquisitie uit eigen middelen en zal geen additionele financiering aantrekken of aandelen uitgeven”, aldus Pieter-Paul Saasen, CFO van Ctac. Gerben Moerland, co-founder van Oliver vult aan: “Een enorme trend in de markt is de inzet van en migratie naar Cloud oplossingen, wat kennis vraagt van de juiste integratie en app/mobiele expertise. Om als Oliver hier maximaal invulling aan te geven is samenwerking en schaalgrootte van belang. Ctac is voor ons een logische partij om strategisch mee samen te gaan.”

Gerben Moerland en Martien Merks blijven actief en zij behouden een minderheidsbelang in Oliver, waarmee hun betrokkenheid is gewaarborgd. De acquisitie wordt in contanten afgerekend. Daarnaast zijn afspraken gemaakt over verwerving van het resterende minderheidsbelang. De verwachting is dat de overname van het 51 procent-belang medio januari 2021 wordt afgerond. Oliver zal daarbij als onafhankelijk onderdeel van de Ctac groep blijven opereren.

Company:

Ctac

Partners