15-01-2021

Oracle introduceert Database 21c en low-code development cloudservice

Deel dit bericht

Oracle introduceert Database 21c. Deze nieuwste versie van Oracle's database stelt klanten in staat eenvoudiger moderne data-driven applicaties te creëren en belangrijke workloads sneller te af te handelen met een multi-purpose converged database. Verder introduceert Oracle een low-code development cloudservice die de ontwikkeling van apps moet vereenvoudigen.

Oracle Database 21c bevat meer dan 200 nieuwe innovaties, waaronder onveranderlijke blockchain-tabellen, In-Database JavaScript, native JSON binair gegevenstype, AutoML voor in-database machine learning en permanente geheugenopslag, evenals verbeteringen voor in-memory, graph processing, sharding, multitenant en beveiliging. Oracle Database 21c biedt ondersteuning voor vereisten van multi-model, multi-workload, en multi-tenant, alles binnen een geconvergeerde database-engine.

Bovendien heeft Oracle vandaag de beschikbaarheid aangekondigd van Oracle APEX (Application Express) Application Development, een nieuwe low-code service voor het snel en eenvoudig ontwikkelen en implementeren van datagestuurde bedrijfsapplicaties. De browsergebaseerde, low-code cloudservice stelt ontwikkelaars in staat moderne webapps voor desktops en mobiele apparaten te maken met behulp van een intuïtieve grafische interface. Oracle APEX Application Development service moet ontwikkelaars in staat stellen bijna 40 keer zo snel data-driven enterprise apps te ontwikkelen.

De APEX-service is vooraf geconfigureerd met Oracle REST Data Services (ORDS) en SQL Developer Web. Ontwikkelaars kunnen ORDS gebruiken om aangepaste REST-API's te maken op basis van hun toepassingsgegevens en SQL Developer Web om SQL-query's samen te stellen en gegevens grafisch te modelleren. Als traditionele codering tegen de database nodig is die verder gaat dan wat kan worden gedaan in APEX, kunnen ontwikkelaars met een klik de service upgraden naar een volledige Oracle Autonomous Transaction Processing-database met Oracle APEX die de volledige Oracle Database-client-API's ondersteunt, SQL*Net, en Autonomous Data Guard.

Partners