18-01-2021

SAS neemt low-code bedrijf Boemska over

Deel dit bericht

SAS heeft Boemska overgenomen, een technologiebedrijf dat gespecialiseerd is in het implementeren van low-code/no-code toepassingen en analytisch workload management voor het SAS-platform. De overname versterkt SAS Viya met een breed scala aan nieuwe mogelijkheden die de gehele analytics lifecycle kunnen ondersteunen en de migratie van klanten naar de cloud vereenvoudigen.

De activa en activiteiten van Boemska - een in het Verenigd Koninkrijk gevestigd technologiebedrijf met R&D in Servië - zullen worden geïntegreerd in SAS. Het bedrijf is een SAS-technologiepartner die wereldwijd onder meer SAS-klanten in de financiële dienstverlening,  gezondheidszorg en reisbranche bedient.

Beschikbaar via cloud marketplaces
Het belangrjikste Boemska-productaanbod dat in SAS Viya zal worden geïntegreerdomvat een nieuwe generatie cloud-native mogelijkheden, die de portabiliteit van SAS en open-source modellen naar mobiele en bedrijfsapplicaties mogelijk maken. Dit bevordert de ontwikkeling en uitvoering van modellen en beslissingsstructuren met low-code en no-code technologieën. Die kunnen onder meer worden ingezet voor het uitvoeren van specifieke taken zoals het fraudedetectie, het nemen van beslissingen met betrekking tot medische data en het signaleren van fabricagefouten. Een tool voor het beheer van de operationele werkzaamheden die de migratie van schaalbare analytics naar de cloud op een kostenefficiënte manier mogelijk maakt en er tegelijkertijd voor zorgt dat de verwerkingscapaciteit in clouds zoals Microsoft Azure op het juiste niveau blijft en altijd geoptimaliseerd wordt. Dit brengt een ongeëvenaard inzicht in de SAS-workloads die draaien op gedeelde multi-user omgevingen en stelt klanten in staat om hun cloud-migratiestrategie met vertrouwen uit te voeren.

"SAS wil AI en analytics voor iedereen en overal toegankelijk maken", zegt Bryan Harris, SAS Senior Vice President Engineering. "We hebben niet alleen de manier waarop we software bouwen en leveren met recente SAS Viya updates en een cloudpartnerschap met Microsoft getransformeerd, maar ook de snelheid en de manier waarop klanten waarde kunnen realiseren. SAS wordt erkend als een toonaangevende leverancier van analytics voor bedrijfstoepassingen. De technologie van Boemska brengt SAS dichter bij de besluitvormers en is beschikbaar voor applicatieontwikkelaars via de marketplaces van de cloudleveranciers."

Real time beslissingen
Met het gebruik van Boemska-technologie biedt SAS Viya een speciaal gebouwde, analytics gestuurde applicatie-integratie met derden om beslissingsprocessen te versnellen. Dankzij Boemska's modulaire opbouw van de SAS-runtime is het mogelijk om analytics te verplaatsen naar de plek waar deze bedrijfswaarde oplevert - op het moment van de transactie, de medische scan, het marketingaanbod of de kredietbeslissing. Deze geoptimaliseerde SAS-runtimes kunnen naadloos worden geïntegreerd in SAS Event Stream Processing en in IoT-oplossingen. Zo kunnen bijvoorbeeld machine learning en geavanceerde analytics ondersteuning bieden bij: wearables om een waarschuwing te sturen bij dreigende gezondheidsklachten; camera's in fabrieken om fabricagefouten op te sporen en afval te verminderen; drones om gedistribueerde middelen (bijvoorbeeld elektriciteitsleidingen) te monitoren en onderhoud aan te vragen.

Daarnaast maakt de technologie het mogelijk om cloud-native analytics in te bedden in cloud marketplace-applicaties die SAS op de achtergrond gebruiken. Deze geavanceerde mogelijkheden zullen worden geïntegreerd met SAS Analytics-software en beschikbaar zijn in apps die eenvoudig gebruikt kunnen worden in vrijwel elke branche.

Partners