21-01-2021

CodeMeter voegt ondersteuning toe van Apple M1 processorarchitectuur

Deel dit bericht

Wibu-Systems, aanbieder in cybersecurity-oplossingen voor software-uitgevers en fabrikanten van intelligente apparaten, komt met versie 7.20 van haar CodeMeter licentiebeheer en beveiligingssysteem voor het nieuwe Apple CPU-platform met de M1 chip.

De M1 chip-architectuur is afkomstig van het oorspronkelijk Britse bedrijf ARM Holdings met als eigenaar het Japanse Softbank. Inmiddels wacht de Amerikaanse computerhardwareproducent NVIDIA op de officiële toestemming van de mededingingsautoriteiten voor het overnemen van ARM.  De meest recente CodeMeter versie voor het Apple-platform is vrijgegeven na een geslaagde test van het Wibu-Systems product in samenhang met de nieuwste generatie van Mac-systemen en het bijbehorende Big Sur besturingssysteem.  De strategische omschakeling van het Intel x86 platform naar de ARM-omgeving past binnen de transitie van Apple naar een SoC-architectuur (system-on-chip), ontwikkeld door hun eigen specialisten. Het ontwerp van de originele iPad met de A4 chip ging daaraan vooraf.  Zowel hardware bouwers als software ontwikkelaars worden geconfronteerd met de gevolgen van deze ingrijpende transitie.  

Wibu-Systems beschouwt het nieuwe chip ontwerp en macOS als een unieke propositie voor de trouwe klantenbasis van CodeMeter. Ter voorbereiding van de nieuwe versie hebben Wibu-Systems experts veel werk verzet tijdens de migratie en de compatibiliteitstesten, zodat de volledige CodeMeter functionaliteit inclusief de encryptiecapaciteit behouden blijft binnen de nieuwe Mac-omgeving.  

Gebruikers van CodeMeter die werken met nieuwe Mac systemen krijgen het advies hun CodeMeter Runtime 7.20 en CodeMeter Protection Suite 10.70 op te waarderen. En dat niet alleen om zich te verzekeren van de bewezen functiebehoud ten opzichte van de CodeMeter versie op de vorige generatie Mac-systemen, maar ook om te profiteren van nieuwe voorzieningen. Gebruikers van Intel gebaseerde Macs kunnen gebruik blijven maken van hun CodeMeter software onder het Big Sur besturingssysteem zonder daarvoor in actie te moeten komen.

Partners