25-01-2021

Datto sluit zich aan bij Ransomware Task Force initiatief

Deel dit bericht

Datto sluit zich aan bij de Ransomware Task Force. Het bedrijf maakt bekend dat ze door het Institute for Security and Technology zijn uitgenodigd om toe te treden tot deze multisector task force. Als oprichtend lid sluit Datto zich aan bij andere deskundigen en IT-bedrijven in de strijd tegen cybercriminaliteit. Datto is leverancier van cloudgebaseerde software- en technologieoplossingen die speciaal zijn gebouwd voor levering door managed service providers.

Datto zal de MSP-gemeenschap vertegenwoordigen, met de nadruk op de belangen en behoeften van kleine en middelgrote bedrijven. “Cybercriminelen leren van elkaars aanvallen door informatie te delen en hun vakmanschap voortdurend te ontwikkelen”, aldus Ryan Weeks van Datto. “Alle organisaties – overheden, multinationals en het MKB – moeten de ernstige dreiging van cyberaanvallen benaderen met eenzelfde samenwerkingsconcept. Werken in silo’s tegen deze geavanceerde aanvallers is geen optie meer. De afgelopen jaren zijn door cybercriminelen succesvolle bedrijven opgezet die gebruik maken van fragiele cybersecurity- en herstelpraktijken van organisaties. Alleen door samen te werken over alle sectoren heen kunnen we vooruitgang boeken in de strijd tegen cybercriminaliteit.”

Cyberdreigingen, met name ransomware-aanvallen, zijn een groeiende zorg voor organisaties in alle sectoren wereldwijd. De COVID-19 pandemie en de daaruit voortvloeiende verschuiving naar werken op afstand, in combinatie met het aanpassingsvermogen en de geavanceerdheid van de aanvallen, creëerde een perfect momentum voor een breed scala aan bedreigingen. De FBI stelt zelfs dat cyberaanvallen met meer dan 400% zijn toegenomen sinds het begin van de pandemie.

Volgens CEO Tim Weller van Datto is veiligheid vanaf het begin de kern van Datto geweest, zowel cultureel als ingebouwd in de technologie. “We hebben geleerd dat een focus op veiligheid een levenslange reis is en constante aandacht en investering vereist. Bedrijven moeten hun verdediging continu verhogen en waakzaam blijven voor escalerende bedreigingen.”

MSP’s bevinden zich in de frontlinie van een cyberoorlog en beschermen zowel hun eigen infrastructuur als de IT-systemen van de MKB-klanten die zij bedienen tegen bedreigingen zoals ransomware. Volgens het Global Ransomware Report 2020 van Datto blijft ransomware de meest voorkomende cyberdreiging van het MKB. 60% van de MSP’s meldt dat hun MKB-klanten in de eerste helft van 2020 zijn getroffen. Als onderdeel van het Ransomware Task Force zal Datto het MKB helpen bij het opleiden en in staat stellen om in 2021 cyberbestendigheid tot een topprioriteit te maken. Alleen door het nemen van de juiste voorzorgsmaatregelen kunnen kleine en middelgrote ondernemingen de kostbare downtime en verstoringen die zich na een aanval voordoen, vermijden.

Company:

Datto

Partners