05-02-2021

Atos en OVHcloud sluiten partnership voor ontwikkeling Europese cloud-oplossingen

Deel dit bericht

Atos en OVHcloud bundelen de krachten met als doel organisaties wereldwijd te ondersteunen met betrouwbare oplossingen voor transformaties naar de cloud. Als onderdeel van dit partnership creëren OVHcloud en Atos een multicloud-oplossing die toonaangevend is in de Europese markt. Deze samenwerking resulteert in een versterking van Atos’ krachtige one-stop shop aanbod via Atos OneCloud en de innovatieve cloud-oplossingen van OVHcloud, die zijn gebaseerd op robuuste infrastructuren. Internationale klanten krijgen toegang tot een omvangrijk netwerk van ruim 130 datacenters voor de hosting van private infrastructuren.

Het partnership weerspiegelt de gemeenschappelijke ambities van Atos en OVHcloud die zijn gericht op het waarborgen van dataprotectie en privacy. Beide groepen bouwen voort op de gezamenlijke missie om een onderscheidende, end-to-end, betrouwbare en robuuste cloud-omgeving te bouwen: van infrastructuren en applicaties tot industriële data spaces. Hiermee stellen ze organisaties in staat om de volledige regie te behouden over hun data en IT-toepassingen, of dit nu in een publieke, private of hybride cloud gebeurt. Als medeoprichters van GAIA-X - de Europese associatie voor data en cloud - werken Atos en OVHcloud samen bij het waarborgen van de performance van het toekomstige GAIA-X raamwerk en de naleving van privacy-wetgeving van de Europese Unie, waaronder GDPR.

Het partnership biedt organisaties in heel Europa een zeer hoog niveau van beveiliging bij gebruikmaking van cloud-technologieën. OVHcloud is kort geleden gecertificeerd met het SecNumCloud-label door het Franse Nationale Cybersecurity Agentschap(ANSSI). Dit betekent dat haar dienstverlening op het gebied van de private cloud voldoet aan de allerhoogste security-standaarden. Als de op twee na grootste internationale aanbieder op het gebied van security services zal Atos cybersecurity-oplossingen bieden die worden gehost door OVHcloud, met als doel de digitale veiligheid van haar belangrijkste Cloud-oplossingen te waarborgen:
• on-demand ANSSI-gekwalificeerde encryptie-services en anonimiseringsbeheer
• strikt beveiligde gateways voor toegang tot infrastructuren - zowel lokaal als op afstand - en applicaties met het hoogste niveau van controle en betrouwbaarheid, ook voor medewerkers die op afstand werken
• heldere risico-indicatoren op een goed beveiligd security dashboard worden ontdekt en zichtbaar gemaakt, ondersteund door consultancy-mogelijkheden

Decarbonization Level Agreements
Beide bedrijven zetten hun inspanningen gericht op het realiseren van CO2-neutrale oplossingen voort. Als onderdeel hiervan ontwikkelen zij wereldwijde end-to-end duurzame platforms en services en zijn zij medeondertekenaar van het Climate Neutral Data Centre Pact. OVHcloud zal een bijdrage leveren aan het doel van Atos om Decarbonization Level Agreements aan te bieden waarvan rapportages over de prestaties van beide partners op het gebied CO2-neutrale dienstverlening en cloud-oplossingen deel uitmaken.

Partners