10-02-2021

HashiCorp introduceert nieuwe releases Consul en Vault op Cloud Platform

Deel dit bericht

HashiCorp, leverancier van software voor het automatiseren van multi-cloudinfrastructuren, introduceert nieuwe releases van HashiCorp Consul en HashiCorp Vault. Deze worden aangeboden via het HashiCorp Cloud Platform (HCP).

HCP Consul, een oplossing voor service networking in de cloud, is de eerste dienst die via het in augustus 2020 gelanceerde HashiCorp Cloud Platform algemeen beschikbaar is. Daarna hebben meer dan 2.100 bedrijven zich aangemeld voor deelname. HCP Vault, de oplossing voor het automatiseren van cybersecurity in de cloud, is per direct beschikbaar als gratis publieke bètaversie. Beide oplossingen helpen organisaties om hun overstap naar de cloud te versnellen. Daartoe bieden ze essentiële automatiseringsmogelijkheden die worden beheerd door de experts van HashiCorp. Dit verlicht de operationele last van de IT-teams van organisaties.

Toegevoegde waarde voor de business
HCP Consul is een volledig beheerde versie van Consul die geschikt is voor productieomgevingen. De oplossing helpt organisaties met het in kaart brengen, automatiseren en beveiligen van alle verbindingen tussen services, ongeacht het runtime-platform waarop ze draaien. HashiCorp Vault biedt mogelijkheden voor het beveiligen, opslaan en nauwgezet beheren van de toegang tot tokens, wachtwoorden, certificaten en encryptiesleutels die worden gebruikt voor het beschermen van secrets en andere gevoelige data. De oplossing was voorheen alleen beschikbaar als open source- of niet-open software die organisaties zelf moesten beheren.
HCP Consul en HCP Vault bieden voordelen voor bedrijven die worstelen met een tekort aan medewerkers met de benodigde technische vaardigheden. De oplossingen maken waardevolle tijd van IT-teams vrij, zodat ze meer tijd overhouden voor strategische projecten en sneller toegevoegde waarde kunnen creëren voor de business. Het HashiCorp Cloud Platform maakt het mogelijk om volledig beheerde versies van HCP Consul en HCP Vault met een simpele druk op een knop af te nemen en biedt een consistente workflow voor effectief beheer van multi-cloudomgevingen. Het HashiCorp Cloud Platform is beschikbaar via AWS.

Zero trust security
HCP Consul en HCP Vault zijn ontwikkeld met het oog op schaalbare zero trust security. Dit zorgt ervoor dat alle computersystemen, services en gebruikers die toegang tot multi-cloudomgevingen zoeken, worden geauthenticeerd. De aanpak van HashiCorp maakt het mogelijk om het principe van zero trust toe te passen op de vier pijlers van multi-cloudbeveiliging: authenticatie en machtiging van computersystemen (via Vault), machine-to-machine (M2M)-toegang (via Consul), authenticatie en autorisatie van mensen (via betrouwbare identity providers) en toegang van mensen tot computersystemen (via HashiCorp Boundary).

Company:

HashiCorp

Partners