08-02-2021

SAS stimuleert innovaties via wereldwijde hackathons

Deel dit bericht

Innovatie wordt gestimuleerd door verschillende groepen mensen te laten samenwerken in een creatieve en competitieve omgeving. Dat is het idee achter #HackinSAS, een nieuwe serie van wereldwijde hackathons die SAS recent heeft gelanceerd. SAS-partners Intel en Microsoft zijn sponsor van deze hackathon.

Het gaat bij deze wereldwijde hackathons om het gebruik van geavanceerde analytics en andere technologieën om grote problemen of vraagstukken op te lossen. Hiermee wil SAS mensen en bedrijven inspireren om nieuwe ontdekkingen te doen die vooruitgang stimuleren.

"Via deze wereldwijde hackathons biedt SAS de mogelijkheid om technologie op nieuwe en innovatieve manieren te gebruiken," zegt Tom Fisher, Senior Vice President of Business Development bij SAS. "Hackathon deelnemers en -teams zoeken oplossingen voor grote zakelijke en humanitaire uitdagingen, terwijl ze experimenteren met de nieuwste analytics- en cloudsoftware. Bij SAS geloven we dat nieuwsgierigheid aan de basis ligt van menselijke vooruitgang."

De eerste #HackinSAS wedstrijd start in maart. Individuele deelnemers en teams kunnen zich vóór 14 februari 2021 inschrijven.

Innovatieve oplossingen voor zakelijke of humanitaire problemen
Hackathons zijn een begrip in de techsector. Tijdens #HackinSAS werken teams uit verschillende regio's, met verschillende achtergronden en vaardigheden samen om met behulp van analytics, AI, cloud en open-source technologie innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor zakelijke of humanitaire problemen. Dit kunnen wereldwijde humanitaire problemen zijn, zoals het bestrijden van de pandemie en het aanpakken van de klimaatverandering, of meer bedrijfsgericht zoals het helpen van een bank bij fraudebestrijding of een retailer bij het verbeteren van zijn online klantervaring.
De hackathon-teams kunnen potentieel levensvatbare toepassingen en producten voor de markt creëren, waarbij SAS helpt met het verder ontwikkelen van een product of oplossing en het in de markt zetten ervan.

Speciale track voor Startups
Er worden drie verschillende tracks aangeboden. Elke track is ontworpen om zo goed mogelijk aan te sluiten op de interesses van een hacker, met een verscheidenheid aan onderwerpen binnen elke track. Zo is er een ‘Data for Good’ track, Industry-track en een track specifiek voor Startups.

De Startup Track wordt geleid door Arthur de Crook, director van SAS D[N]A Lab, het open innovatieplatform en -ecosysteem voor bedrijven, startups en scale-ups in de Benelux. “Dit is een unieke kans voor startups en scale-ups om de ontwikkeling van hun AI-gedreven innovatie te versnellen. Ze mogen een maand lang gebruikmaken van een gratis ontwikkelomgeving in Microsoft Azure met daarbij alle benodigde software tooling en support van SAS, Intel en Microsoft. Ook kunnen ze gebruikmaken van de meer dan honderd deelnemende experts en mentors. En hun hackersteam uitbreiden door andere individuele hackers die zich hebben aangemeld uit te nodigen. Al met al een groot, internationaal hackathon evenement, met ongekende mogelijkheden om te excelleren!”

#HackinSAS tijdens SAS Open D[N]A Café
#HackinSAS was ook een onderwerp tijdens SAS Open D[N]A Café op 14 januari met een presentatie van Notilyze, de winnaar van de SAS EMEA Hackathon vorig jaar. Notilyze won de hackathoncompetitie door een model te ontwikkelen dat de essentiële humanitaire behoeften van vluchtelingenkampen in kaart brengt. Een mooi voorbeeld van hoe data analytics de wereld kan verbeteren.

Hoe kunt u deelnemen aan de wereldwijde hackathon?
De SAS hackathons zijn een perfecte manier om klanten en technologiepartners van SAS, onafhankelijke ontwikkelaars, studenten en startende bedrijven te laten ervaren hoe SAS Analytics, AI en open source technologie helpt bij het oplossen van vraagstukken of problemen.
De eerste #HackinSAS wedstrijd start in maart. Individuele deelnemers en teams kunnen zich vóór 14 februari 2021 inschrijven. De finalisten worden in april geselecteerd en in contact gebracht met SAS-experts voor een mogelijk vervolgtraject. De winnaars worden in mei bekendgemaakt tijdens het Virtual SAS Global Forum 2021.

Meer weten? Ga dan naar de #HackinSAS website.

Partners