17-02-2021

Dynatrace versnelt ontwikkeling cloudapplicaties met Cloud Automation Module

Deel dit bericht

Dynatrace heeft de Cloud Automation Module toegevoegd aan haar Software Intelligence Platform. Deze module verbetert de intelligentie en automatiseringsmogelijkheden in de kern van Dynatrace's platform met als doel de ontwikkelcyclus van applicaties te verkorten.

Dat gebeurt door het testen van code en kwaliteitscontroles te regisseren en te automatiseren op basis van ‘service level objectives’ (SLO’s) van organisaties. Daarbij ondersteunt Dynatrace Keptn, van het open-source CNCF-project. De nieuwe automatiseringsmodule helpt DevOps- en SRE-teams (Site Reliability Engineering) sneller cloudapplicaties te ontwikkelen en te managen, met minder risico.

Samenvatting functionaliteit
Dynatrace Cloud Automation gebruikt de AI- en automatiseringsfuncties van het Dynatrace Software Intelligence Platform om alle processen van DevOps- en SRE-teams te versnellen met:
• Geautomatiseerde kwaliteitscontroles van pre-productie applicaties gerelateerd aan de SLO-kwaliteitseisen voor foutloze code, tijdens elke fase van de ontwikkeling (ter vervanging van handmatige controles en interventies)
• Automatisch herstellen van applicaties die al in productie zijn, inclusief ‘roll-back van canary of blue/green’ implementaties, het managen van feedback, orkestratie van saneringen, starten van workflows voor incidentmanagement en nauwkeurige context leveren voor ontwikkelaars op basis van AI-gebaseerde oorzaakanalyses.
• Geautomatiseerd versiebeheer en -vergelijking om continu de performance van verschillende versies te evalueren en na het vinden van issues automatisch de voorgaande stabiele versie te herstellen. Deze functie helpt de betrokken teams continu hoge kwaliteit versies te leveren.

De Dynatrace Cloud Automation Module wordt binnen drie maanden toegevoegd aan de Infrastructure Monitoring, Application & Microservices Monitoring, Digital Experience Monitoring, Business Analytics en Application Security modules van het Dynatrace Software Intelligence Platform.

Partners