26-02-2021

Red Hat OpenShift 4.7 biedt technology preview van OpenShift GitOps

Deel dit bericht

Red Hat kondigt Red Hat OpenShift 4.7 aan. Deze versie vereenvoudigt en versnelt applicatiemodernisering, is gebaseerd op Kubernetes 1.20, en neemt de druk op IT-teams weg bij het samenbrengen van traditionele en cloud-native applicaties. Al deze nieuwe mogelijkheden zijn gebouwd met Red Hat OpenShift, dat een consistent platform biedt voor de hele open hybride cloud.
 
Red Hat OpenShift biedt diverse mogelijkheden voor het moderniseren en migreren van applicaties die aansluiten bij specifieke bedrijfsbehoeften. De nieuwste versie breidt moderniseringshulpmiddelen uit voor het verplaatsen van legacy-applicaties naar nieuwe, op microservices-gebaseerde architecturen. Verder stimuleert het de consistentie in het beheer van alle applicaties, wat zorgt voor operationele efficiëntie zonder innovatie te vertragen.
 
Traditionele workloads naar Kubernetes
Red Hat OpenShift 4.7 bevat de nieuwste versie van OpenShift Virtualization. OpenShift Virtualization kwam in juli 2020 op de markt, en is ontworpen om organisaties te helpen applicatiebarrières tussen traditionele en cloud-native infrastructuur op te heffen en de controle over gedistribueerde resources uit te breiden.
Verder breidt Red Hat OpenShift 4.7 de ondersteuning voor Windows Containers uit, wat voor het eerst eind 2020 werd aangekondigd. Naast de ondersteuning van Windows Containers op Amazon Web Services (AWS) en Azure, zal OpenShift binnenkort ook ondersteuning bieden voor Windows Containers op vSphere met behulp van Installer Provided Infrastructure (IPI). Dit is naar verwachting volgende maand beschikbaar, en biedt een pad voor organisaties om Windows Containers naar Red Hat OpenShift te verplaatsen, ongeacht waar ze zich bevinden en zonder dat ze daarvoor hun architectuur moeten aanpassen of nieuwe code hoeven te schrijven.
 
Gestroomlijnde migratie op schaal
De Migration Toolkit for Virtualization is binnenkort beschikbaar als technology preview, en vereenvoudigt de grootschalige migratie van virtuele machines naar Red Hat OpenShift Virtualization. Ontwikkelaars hebben hiermee eenvoudiger toegang tot legacy virtuele machines, terwijl ze nieuwe cloud-native applicaties ontwikkelen.

Migration Toolkit for Virtualization kan snel worden ingezet op een OpenShift-omgeving via een gemakkelijk te gebruiken Operator die beschikbaar is op OperatorHub. Migraties worden in een paar eenvoudige stappen uitgevoerd: eerst door het verstrekken van source- en destination-referenties, vervolgens het in kaart brengen van de source- en destination-infrastructuur, het maken van een gechoreografeerd plan en ten slotte door het uitvoeren van de migratie.
 
Migration Toolkit for Virtualization komt later dit jaar algemeen beschikbaar en zal uitgebreide mogelijkheden bevatten om downtime verder te verminderen, risico's te verkleinen en het algehele projectsucces te optimaliseren. De functies omvatten onder meer pre-migratie checks om mogelijke compatibiliteitsproblemen op te sporen, verbeterde functies voor het kopiëren van gegevens en vergaande automatiseringsmogelijkheden, waardoor de migratie veel minder handmatige taken vergt.
 
Snellere, veiligere, schaalbare ontwikkeling
Red Hat OpenShift 4.7 introduceert ook een technology preview van OpenShift GitOps, dat organisaties een framework biedt voor het invoeren van GitOps. OpenShift GitOps is gebaseerd op Argo CD, en levert declarative, continuous delivery aan OpenShift door CI/CD-tools, waaronder OpenShift Pipelines, te integreren met de code-repository’s GitHub en GitLab, om operaties bij te werken via Git-workflows.
 
Door infrastructuur als code te leveren, van idee tot productie, stelt OpenShift GitOps organisaties in staat om applicaties te beheren, beveiligen en updaten via Git. Dit verbetert niet alleen de time-to-market, maar ook zaken als updates en beveiliging.

Partners