11-03-2021

VMware verbetert developer- en AI-ready infrastructuur

Deel dit bericht

VMware kondigt portfolio-updates aan die klanten zullen helpen om hun applicaties en infrastructuur te moderniseren. Dankzij de nieuwe releases van vSphere 7 en vSAN 7 kunnen IT-teams nieuwe en bestaande applicaties ondersteunen met een infrastructuur die developer- en AI-ready is, die schaalbaar is (zonder compromissen), die de infrastructuur- en databeveiliging een boost geeft en de bedrijfsvoering vereenvoudigt.

“Infrastructuurbeheerders maken zich sterk om uitdagende, nieuwe gecontaineriseerde applicaties, zoals geavanceerde AI-workloads, te ondersteunen zonder dat dit ten koste gaat van de beveiliging”, zegt Boudewijn Aelbers, Director Presales Benelux van VMware. “Via onze samenwerking met NVIDIA helpt VMware de vSphere-administrators om hun invloed uit te breiden van traditionele gevirtualiseerde apps naar nieuwe Enterprise AI-omgevingen, naar high-capacity HCI use cases met HCI Mesh van vSAN, en naar beveiligingsgevoelige containerized workloads die kunnen profiteren van de SEV-ES beveiligingsfunctie in AMD EPYC-processors. Met deze nieuwe mogelijkheden kan de infrastructuur probleemloos inspelen op het hoge tempo waarin applicaties veranderen.”

AI-ready infrastructuur om digitaal zakendoen te bevorderen
VMware kondigt een volgende stap aan in de samenwerking met NVIDIA om een AI-Ready Enterprise-platform te leveren (zie ook de eerdere aankondiging van dit partnerschap tijdens VMworld 2020). Dit combineert de compute virtualisatiesoftware van VMware vSphere met de NVIDIA AI Enterprise-suite.

Updates voor het AI-Ready Enterprise-platform, ontwikkeld door VMware en NVIDIA, zijn onder andere:
• NVIDIA heeft de nieuwe VMware vSphere 7 Update 2 exclusief gecertificeerd voor NVIDIA Enterprise AI, een cloud-native verzameling van geoptimaliseerde AI-applicaties en frameworks voor een end-to-end AI-oplossing;
• De vSphere 7 Update 2 introduceert de ondersteuning voor de NVIDIA A100 en NVIDIA A40 Tensor Core GPU’s in NVIDIA-Certified Systems. Dit, samen met NVIDIA Enterprise AI, biedt klanten de mogelijkheid om vol vertrouwen een end-to-end AI-oplossing in te passen op hun bestaande enterprise virtualisatieplatform, in plaats van AI-projecten uit te voeren in afzonderlijke, moeilijk te beheren IT-silo’s;
• Klanten kunnen ook de nieuwste generatie NVIDIA GPU’s opnemen in hun virtuele omgeving en gebruikmaken van (nieuwe) functies zoals Multi-Instance GPU (MIG), waarmee GPU-cycli kunnen worden gedeeld door meerdere gebruikers; vSphere vMotion zorgt voor de live migratie zonder onderbrekingen en vSphere Distributed Resource Scheduler (DRS) kan gebruikt worden voor een automatische en initiële toewijzing van workloads om knelpunten die invloed hebben op de prestaties te voorkomen.

“NVIDIA AI Enterprise is een softwaresuite die is geoptimaliseerd, gecertificeerd en ondersteund op VMware vSphere. Met de suite kunnen klanten AI snel en met vertrouwen in productie implementeren, beheren en schalen”, zegt Justin Boitano, vice president en general manager Enterprise and Edge Computing bij NVIDIA. “Door de samenwerking van NVIDIA met VMware kunnen IT-professionals nu de businessteams in hun bedrijf ondersteunen met de meest betrouwbare AI-tools in de sector binnen hun hybride cloudinfrastructuur.”

Partners