16-03-2021

Aruba biedt Edge-to-Cloud oplossingen op Microsoft Azure

Deel dit bericht

Aruba, onderdeel van Hewlett Packard Enterprise, introduceert in samenwerking met Microsoft twee oplossingen die zorgen voor een diepere integratie tussen het Edge Services Platform (ESP) van Aruba en Microsoft Azure.

De eerste oplossing werd aangekondigd tijdens Microsoft Ignite 2021 en heet Aruba IoT Transport for Azure. Deze oplossing laat IoT-apparaten die zijn verbonden met Aruba-access points en -controllers in twee richtingen communiceren met de Azure IoT Hub. Ook kondigde Aruba op Microsoft Ignite het Aruba Central-cloudmanagementplatform aan, gehost op Azure. Met deze oplossing haalt het bedrijf haar grootzakelijke cloudnetwerkoplossing naar Azure.

Aruba ontwikkelde Aruba IoT Transport for Azure in nauwe samenwerking met Microsoft. De dienst vergroot de kracht van Aruba ESP dankzij de naadloze ondersteuning van een veilige, bidirectionele verplaatsing van data van IoT-apparaten die zijn verbonden met Aruba-AP’s en -controllers. Hierdoor profiteren klanten van de brede reeks diensten en applicaties die binnen Azure beschikbaar zijn. Met Aruba IoT Transport for Azure is een tussenliggende gateway, server of applicatie niet nodig en wordt de verwerkingslatency verminderd.

Daarnaast stelt de oplossing klanten in staat IoT-systemen en -diensten via hun bestaande Aruba-infrastructuur te draaien, waarmee ze de tijd, kosten en het risico verlagen die zijn verbonden aan het ontwikkelen van zelfgebouwde of op maat gemaakte oplossingen. Het beheren van een verspreide Infrastructure-as-a-Service vraagt om een uitbreidbaar, veilig en zeer schaalbaar platform. Aruba ESP combineert eenduidige infrastructuur voor IT-, IoT- en operationele-technologie-apparaten (OT), een Zero Trust-securitynetwerk, en AIOps voor een geautomatiseerd, cloud-native platform dat binnen alle domeinen continu data analyseert om problemen aan de netwerkrand te voorspellen en te verhelpen.

Partners