16-03-2021

NOWJOBS en Nostradamus ICT sluiten strategisch partnership

Deel dit bericht

Online bemiddelingsplatform NOWJOBS gaat samenwerken met Nostradamus, ontwikkelaar van software voor prognoses, planning en urenregistratie in de horeca. Dankzij deze samenwerking krijgen (middelgrote tot grote) horecaondernemingen direct online toegang tot de talentpool met bijverdieners van NOWJOBS, zonder verdere tussenstappen. Tijdelijke onderbezetting kan daarmee beter voorkomen worden.
 
Het door Nostradamus ontwikkelde planningssysteem dat systemen voor salarisadministratie, kassa en reservering koppelt, wordt nu al gebruikt door diverse middelgrote en grote horecaondernemingen, waaronder Van der Valk, grote strandpaviljoens en hamburgerketen Burger King. Al voor de coronacrisis was er sprake van krapte op de markt van kwalitatief hoogwaardig horecapersoneel, in het bijzonder keukenpersoneel.
 
Nostradamus-directeur Peter van der Zwan verwacht dat dit na een eventuele versoepeling van de coronamaatregelen deze zomer, alleen nog maar erger zal worden. Van der Zwan: “We weten dat veel flexibele horecamedewerkers inmiddels zijn overgestapt naar andere werkgevers in de logistiek of supermarkten, die gedurende de lockdown veel extra mensen konden gebruiken. Vandaar dat de samenwerking met NOWJOBS voor de hand lag. Met Nostradamus als cockpit krijgen onze ondernemers straks snel toegang tot een nieuwe pool van bijverdieners en werkstudenten.”

Extra aanvulling op basis-pool
NOWJOBS werkt in België al langer samen met aanbieders van planningstools, zegt Country Manager van NOWJOBS Nederland Reinier Vastenburg. In Nederland is daarvoor als eerste Nostradamus benaderd omdat dit bedrijf vooral de grotere horecazaken bedient. Hij benadrukt dat er geen sprake is van een fusie tussen beide spelers. “We gaan uit van ieders kracht. Nostradamus zijn kracht is het doorgronden van processen in de horeca om die vervolgens te automatiseren, onze kracht is het uitzenden van tijdelijk personeel via een hypermodern platform. Als je die twee werelden optimaal elkaar laat versterken creëer je een gouden combinatie.”

Partners