15-03-2021

HPE innoveert GreenLake clouddiensten

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise maakt innovaties bekend voor haar HPE GreenLake Cloud Services-portfolio. Ook kondigt het technologiebedrijf nieuwe mogelijkheden en partnerships aan waarmee het bereik van de clouddiensten van HPE GreenLake verder uitgebreid wordt.

De innovaties betreffen onder meer: nieuwe HPE GreenLake-clouddiensten voor virtuele machines (VM’s), containers en bare metal management met schaalbare, modulaire toegangspunten speciaal bedoeld voor middelgrote bedrijven met tussen de 100 tot 600 VM’s; nieuwe overeenkomsten die gesloten zijn met ALSO Group, Arrow Electronics, Ingram Micro, Synnex, en Tech Data waardoor het marktbereik van HPE GreenLake wordt vergroot doordat HPE Greenlake wordt geïntegreerd in de online platformen van deze partijen. HPE breidt ook colocatie-partnerships uit met CyrusOne en Equinix waardoor de cloudervaring voor gemeenschappelijke klanten enorm vereenvoudigd is; een nieuw vereenvoudigd facturatiesysteem via HPE GreenLake Central zodat partners clouddiensten sneller en eenvoudiger aan klanten kunnen aanbieden.

De HPE GreenLake-clouddiensten combineren de flexibiliteit en eenvoud van de cloud met de governance en het beheer van een on-premise-omgeving. Dat deze strategie werkt is goed te merken: de HPE GreenLake Cloud Services-divisie heeft inmiddels een totale contractwaarde van 4,5 miljard dollar. In het eerste kwartaal van 2021 groeide de ARR (Annualized Revenu Run Rate) met 27 procent ten opzichte van vorig jaar en orders via partners groeiden in het eerste kwartaal van 2021 met 116 procent. Partners uit alle mogelijke categorieën (channel- en colocation partners, distributeurs, onafhankelijke softwareleveranciers, serviceproviders en system integrators) kiezen massaal voor HPE GreenLake Cloud Services als platform voor digitale transformatie bij klanten.

Uitgebreid portfolio voor clouddiensten
Ook kondigt HPE drie nieuwe modulaire HPE GreenLake-clouddiensten aan. Klanten kunnen hierdoor klein beginnen, maar hebben de mogelijkheid om op te schalen om aan toekomstige behoeften te voldoen. Ze bepalen zelf de implementatie-omvang en compute- en storagecapaciteit, waarna ze naar behoefte kunnen schalen (compute, storage of multi-rack). Deze HPE GreenLake-diensten omvatten onder meer:
• De HPE GreenLake Cloud Services for bare metal maken het mogelijk om in HPE GreenLake Central compute- en storageresources toe te wijzen en te beheren om zo workloads direct op de server uit te voeren, of om VM’s of containers toe te passen. Dit biedt klanten controle, flexibiliteit en kostenbesparingen op bij het bouwen van platformen die zijn afgestemd op benodigdheden voor performance, kosten en configuratie.
• HPE GreenLake Cloud Services for virtual machines (VM's) hebben verschillende mogelijkheden. Klanten kunnen eenvoudig beginnen dankzij de keuze uit bijvoorbeeld compute en storage instance-typen voor 100 VM's en in gestandaardiseerde blokken van 4, 8, 16 en 24 compute nodes. Voor de VM’s is het nu ook mogelijk om back-up ‘as-a-service’ toe te voegen.
• HPE GreenLake Cloud Services for containers leveren oplossingen voor kleine, middelgrote en extra grote capaciteitsbenodigdheden op het HPE Ezmeral Container-platform door dezelfde schaalbare bouwstenen te gebruiken als voor bare metal en virtuele machines.

Partners