26-03-2021

NetApp Spot Wave automatiseert big data-applicaties op Kubernetes

Deel dit bericht

NetApp introduceert Spot Wave by NetApp en Spot Ocean-ondersteuning voor Microsoft Azure Kubernetes Service. Samen bieden deze producten klanten toonaangevende oplossingen voor een eenvoudige, schaalbare en efficiënte infrastructuur voor cloud-native applicaties.

Wave automatiseert de provisioning, uitrol, autoscaling en optimalisatie voor het draaien van big data-applicaties van Apache Spark op Kubernetes in de cloud en vermindert zo cloudverspilling en -kosten tot wel negentig procent. Door Wave als turnkey-product te gebruiken, kunnen organisaties Spark-omgevingen nog sneller en eenvoudiger uitrollen. Bovendien kunnen ze zich concentreren op het optimaal inzetten van hun data, wetende dat Wave ervoor zorgt dat hun infrastructuur continu wordt geoptimaliseerd voor beschikbaarheid, performance en kosten.

Wave is gebouwd op de AI-engine van Spot, waarbij gebruik is gemaakt van dezelfde technologie als Spot Ocean. Wave biedt:
- Kostenoptimalisatie: Wave draait Spark-taken op een containerinfrastructuur en maakt daarbij gebruik van een slimme combinatie van spot-, on-demand en gereserveerde instances. Hierdoor besparen klanten tot negentig procent aan cloudinfrastructuurkosten.
- Serverless infrastructuur & Spark-aware autoscaling: ingebouwde autoscaling combineert het juiste type en de juiste grootte compute-instances met Spark-taken op basis van workload-vereisten om performance en efficiëntie te maximaliseren.
- Spark-taak right-sizing en monitoring: stem continu Spark-configuratie af voor taken op basis van de analyse van Spark-taakvereisten.  

Ook ondersteunt Ocean, de serverless container-engine van Spot en de basis voor Spot Wave, nu Microsoft Azure Kubernetes Service (AKS), naast de bestaande ondersteuning voor AWS ECS (Elastic Container Service) en EKS (Elastic Kubernetes Service), en Google’s GKE (Google Kubernetes Engine).

NetApp en Spot by NetApp staan bekend om hun betrokkenheid bij en ervaring met Kubernetes en de Kubernetes-community. Dankzij continue investeringen in NetApp- en Spot by Netapp-producten voor Kubernetes biedt NetApp oplossingen en mogelijkheden voor applicatiegedreven infrastructuur- en datamanagement.

Partners