02-04-2021

ShareValue nieuwe Sitefinity partner van Progress

Deel dit bericht

Progress kondigt ShareValue aan als nieuwe Progress Sitefinity web content management system (CMS) partner. ShareValue is actief in Nederland met meer dan honderd klanten en ruim 65 experts, met een focus op specifieke expertises zoals Azure engineering & development, CMS development, Dynamics 365 consulting, Front-End development en Microsoft 365 consulting & development. Verspreid door het hele land werken architecten, developers en engineers bij opdrachtgevers in verschillende branches. ShareValue ontwikkelt en optimaliseert bedrijfsprocessen voor grote organisaties en het MKB.

In juli 2020 is het team van ShareValue op zoek gegaan naar een nieuw CMS na een jarenlange samenwerking met Sitecore. Onder meer het afslanken van de partnerorganisaties gaf de doorslag om te kiezen voor een nieuw partnership. Een zorgvuldig en belangrijk proces om tot de juiste keuze te komen.

Jasper Rijkeboer, Competence Lead CMS bij ShareValue licht toe: “We hebben niet van de ene op de andere dag besloten om Sitefinity-partner te worden. Vooraf hebben we verschillende marktleiders zoals Episerver, Kentico en Umbraco tot in detail bekeken en met elkaar vergeleken. Zowel de kosten als de gebruiksvriendelijkheid speelden een grote rol, evenals het gemak van overstappen voor onze klanten. Uiteindelijk willen we die garantie kunnen bieden. Uit deze analyse bleek al snel dat Sitefinity de beste oplossing voor ons is en een uitstekend alternatief is voor Sitecore.”

De juiste ideeën
Het uitgebreide vergelijkingsproces bracht ShareValue verrassende nieuwe inzichten. “Het aanbod was enorm en uiteindelijk konden we de selectie terugbrengen tot drie namen. Zo hebben we een tijdje een opensource-pakket van Umbraco uitgeprobeerd, wat in principe erg mooi werkt. Je kunt problemen gemakkelijk oplossen, maar het biedt tegelijkertijd geen stabiele basis om op te bouwen”, vertelt Rijkeboer. “Bij Sitefinity merkten we bij de proefversie direct al het verschil omdat vrijwel alle goede ideeën van een toegewijd CMS hier terugkomen.”

Standaardisatie
Een ander voordeel van Sitefinity is de snellere tijdlijn voor de livegang van een website volgens Rijkeboer. Het gestandaardiseerde CMS zorgt ervoor dat een site gemakkelijk ontwikkeld en gelanceerd kan worden. “Bepaalde modules zijn als het ware vooraf al ingebakken. Dat bespaart een hoop tijd wanneer je de rest van de onderdelen gaat invullen en geeft een snellere time-to-market. Ook zorgt Sitefinity ervoor dat de bestaande architectuur intact blijft. Extra diensten kun je als SaaS-applicatie afnemen, wat de implementatie vereenvoudigt. Daarom biedt dat onze klanten extra gemak wanneer ze willen overstappen naar Sitefinity.”

Klaar voor de toekomst
Progress is erg trots om ShareValue als Sitefinity-partner te verwelkomen. Stephan Leferink, VP van Centraal Europa bij Progress, vult aan: “Dit partnership is een goede start van onze samenwerking met ShareValue. Zij hebben een zeer grondige vergelijking gemaakt van verschillende aanbieders. Dat de keuze uiteindelijk wordt gemaakt voor Sitefinity, bevestigt de toegevoegde waarde van onze software voor klanten. We kijken uit naar een goede samenwerking met deze nieuwe strategische partner.”

Company:

Progress

Partners