08-04-2021

Accenture neemt Zweedse ontwikkelaar Cygni over

Deel dit bericht

Accenture heeft een overeenkomst gesloten voor de overname van Cygni, een cloud-native full-stack ontwikkelaar die bedrijven helpt te transformeren. De voorwaarden van de transactie zijn niet bekendgemaakt.

Cygni heeft ervaring in meerdere sectoren, variërend van communicatie- en nutsbedrijven tot digitale projecten bij de nationale overheid in Zweden. Het bedrijf helpt enkele van de meest bekende merken digitaal te transformeren. Cygni zal het wereldwijde Accenture Cloud First versterken met circa 190 ontwikkelaars. Zij bieden een scala van IT-consulting- en implementatiediensten die de complete technologiestack afdekken, waaronder serverless en cloud. Cygni heeft kantoren in heel Zweden met het hoofdkantoor in Stockholm, en een kantoor in Amsterdam.

Accenture kondigde onlangs de oprichting van Accenture Cloud First aan, een nieuwe multiservicegroep van 70.000 cloudprofessionals, en een investering van drie miljard dollar over drie jaar om zijn cloudservicemogelijkheden en -aanbod snel uit te breiden. Accenture Cloud First integreert de brede cloudexpertise van het bedrijf om klanten in elke branche te helpen bij het versnellen van hun digitale transformatie en het realiseren van meer waarde door in korte tijd cloud first-bedrijven te worden.

De afronding van de overname is nog onder voorbehoud van gebruikelijke overdrachtsvoorwaarden.

Partners