16-04-2021

HashiCorp Cloud Platform biedt identiteitgebaseerde Security as a Service

Deel dit bericht

HashiCorp, aanbieder in software voor het automatiseren van de infrastructuur van multi-cloud, heeft aangekondigd dat HashiCorp Vault beschikbaar is op het HashiCorp Cloud Platform (HCP). Het identiteitgebaseerde secrets management platform HashiCorp Vault is ontworpen om complexiteit weg te nemen en operationele lasten en overhead te verminderen. HCP Vault is beschikbaar in de vorm van een managed service voor secrets management en data encryptie die door experts van HashiCorp verzorgd en ondersteund wordt.

HCP Vault is een kant-en-klare, moderne oplossing voor cloud-security die snel in gebruik kan worden genomen. Het platform biedt organisaties toegang tot de beste functionaliteiten voor secrets management en databescherming waarmee ze snel en eenvoudig alle applicaties, toegang en data kunnen beveiligen. Met HCP Vault hebben organisaties geen omkijken meer hebben naar het beheer van het platform.

De inzet van HCP Vault door klanten
Vault Enterprise wordt op brede schaal ingezet door ’s werelds grootste bedrijven. Bijna 25 procent van alle Fortune 500-ondernemingen en 70 procent van de grootste Amerikaanse banken vertrouwt op Vault voor de beveiliging van hun meest gevoelige data. Aan de bètafase van HCP Vault namen 1.300 organisaties deel, wat blijk geeft van de belangstelling voor een managed service voor encryptie en secrets management. Lufthansa Systems en Paradime.io waren twee van deze deelnemers.

HCP Vault en haar partner ecosysteem
Snowflake, MongoDB, Refactr en Appagaeis zijn lanceringspartners voor HCP Vault. Er zijn per direct integraties met hun technologie beschikbaar. Elke oplossing is getest en goedgekeurd door HashiCorp.
- De Snowflake Secrets Engine is een officiële plug-in waarmee organisaties de toegang van gebruikers tot de Snowflake-database programmatisch kunnen beheren in HCP Vault.
- De MongoDB Atlas Secrets Engine is een officiële plug-in waarmee organisaties de toegang van gebruikers tot de MongoDB Atlas-database programmatisch kunnen beheren en controleren in HCP Vault.
- Het DevSecOps-platform van Refactr is geïntegreerd met HCP Vault. Zijn veilige automation pipelines kunnen op die manier secrets ophalen tijdens runnen van zo’n pipeline.
- Appaegis voorziet in een SaaS-dienst die agentloze toegang tot SSH-servers biedt. Voor de integratie wordt gebruikgemaakt van de SSH secrets engine, die binnen een instantie van HCP Vault van de klant beschikbaar is gesteld. Dit maakt dynamische provisioning, met secrets beheerd door de klant, binnen de dienst mogelijk.

Partners