20-04-2021

Siemens en Google Cloud werken samen aan AI-oplossingen voor de industrie

Deel dit bericht

Google Cloud en Siemens gaan een nieuwe samenwerking aan om fabrieksprocessen en productiviteit te optimaliseren. Siemens is van plan de cloud-data- en kunstmatige intelligentie- en machine-technologieën van Google Cloud te integreren met haar automatiseringsoplossingen.

Data stuurt veel van de huidige industriële processen aan, maar vaak blijven fabrikanten legacy software en meerdere systemen gebruiken om fabrieksinformatie te analyseren. Dit vergt veel middelen en vereist regelmatige, handmatige updates om nauwkeurigheid te garanderen. Bovendien hebben fabrikanten moeite om AI op grote schaal te implementeren in hun internationale activiteiten. Dit terwijl AI-projecten wel sporadisch zijn geïmplementeerd, verspreid over aparte delen van de organisatie.

Siemens bouwt al meer dan 170 jaar aan baanbrekende technologieën die de maakindustrie vooruit hebben geholpen. Door de datacloud- en AI/ML-mogelijkheden van Google Cloud te combineren met het Digital Industries Factory Automation-portfolio van Siemens, kunnen fabrikanten hun fabrieksdata verenigen. Daarnaast kunnen zij cloudgebaseerde AI/ML-modellen uitvoeren en algoritmen aan de digitale edge van het netwerk implementeren. Dit maakt toepassingen mogelijk zoals de visuele inspectie van producten of het voorspellen van slijtage aan productiemachines.

Inzet van AI in Industrial Edge
Het implementeren van AI op de werkvloer, in automatisering en in het netwerk, is een complexe taak. Dit vergt zeer gespecialiseerde expertise en passende oplossingen zoals Siemens Industrial Edge. Het doel van de samenwerking tussen Google Cloud en Siemens is om de inzet van AI in de Industrial Edge eenvoudiger te maken. Het biedt werknemers op de fabrieksvloer meer mogelijkheden door repetitieve taken te automatiseren en de kwaliteit verder te verbeteren.

"Het potentieel van kunstmatige intelligentie om de fabrieksvloer radicaal te transformeren, is nog lang niet uitgeput. Veel fabrikanten zitten vast in AI-pilotprojecten en dat willen we veranderen", vertelt Axel Lorenz, VP of Control bij Factory Automation van Siemens Digital Industries. "De combinatie van AI/ML-technologie van Google Cloud met de oplossingen van Siemens voor Industrial Edge en industriële toepassing zal een gamechanger zijn binnen de maakindustrie."

Partners