28-04-2021

AFAS versnelt testproces met AI driven Orangebeard

Deel dit bericht

AFAS Software realiseert met Orangebeard, een intelligent en Artificial Intelligence gedreven platform voor testresultaten, een snellere feedbackloop in software ontwikkeling.

Het testen van software is, ondanks toepassing van automatisering, vaak nog een vertragende factor binnen software ontwikkeling. Vergaande automatisering, jaren opbouw aan historie en oplopende redundantie van geautomatiseerde testen zorgt voor verlies van overzicht over de resultaten en van onnodige uitvoer van testgevallen. Selecteren en prioriteren van testen zijn daarmee opnieuw sleutelwoorden geworden voor organisaties die ambities hebben op gebied van snellere software ontwikkeling en continuous delivery.
Alle testen in één oogopslag  

Met het tool-agnostische Orangebeard wordt inzicht in en controle over alle geautomatiseerde tests binnen een project of organisatie verkregen; van de unittests op een developer machine tot acceptatietests in de pipeline of een complexe E2E ketentest.

Orangebeard classificeert middels machine learning real-time binnenkomende testresultaten, analyseert direct eventuele defects en neemt daarmee handmatig werk van testers uit handen. Daarnaast selecteert Orangebeard op basis van algoritmes alleen die testen die passen bij de doorgevoerde wijzigingen in de code.

Gebruikmakend van intelligente algoritmes bepaalt Orangebeard de ideale en minimale testset voor elke nieuwe build, zodat uitgevoerde tests weer passen bij de risico’s van een wijziging. Dit levert voor het ontwikkelproces een versnelling op, die kan oplopen tot een tijdswinst van 80% in de doorlooptijd van het testproces; pure tijdswinst zonder in te boeten op software kwaliteit.

Orangebeard is ontstaan vanuit het gedachtegoed en de ervaringen van Nederlandse testexperts, afkomstig van Praegus, een technisch georiënteerd consultancyhuis en opleidingspartner in software testing. Net als AFAS is Praegus gehuisvest in Leusden.

Partners