04-05-2021

Red Hat stimuleert edge computing met nieuwe versie Enterprise Linux

Deel dit bericht

Red Hat introduceert nieuwe mogelijkheden en verbeteringen voor Red Hat Enterprise Linux. Hiermee wordt het toonaangevende enterprise Linux-platform verder ontwikkeld tot een krachtige basis voor de open hybride cloud, van het datacenter tot aan de edge. Red Hat Enterprise Linux 8.4 wordt de komende weken algemeen beschikbaar, en maakt het platform nog beter geschikt als een lichtgewicht, productieklaar besturingssysteem voor edge-implementaties en voegt daarnaast nieuwe Linux-container-, implementatie- en beheermogelijkheden toe, aangepast naar de behoeften van edge computing.

Red Hat Enterprise Linux wordt gebruikt als productiefundament voor Fortune 500-industrieën over de hele wereld, van wereldwijde financiële instellingen en gezondheidszorgsystemen tot grote productiebedrijven en overheidsinstellingen. Het platform combineert de grotere consistentie en controle van hybride cloudomgevingen aan de mogelijkheid om open innovatie geleidelijk of in één keer in te voeren, waardoor het vertrouwen groeit dat implementaties veiliger en betrouwbaarder zijn. Met de toegevoegde mogelijkheden van Red Hat Enterprise Linux 8.4 breidt Red Hat deze functionaliteit uit naar edge-implementaties.

Introductie van Red Hat Edge
Red Hat Enterprise Linux is de gevestigde basis voor het Red Hat Edge-initiatief, dat tot doel heeft de mogelijkheden van Red Hat's open hybride cloudportfolio uit te breiden naar de edge in alle sectoren, van telecommunicatie en transport tot slimme auto's en bedrijfsapparaten. Alle open technologieën van Red Hat vormen samen een edge-ready technologie stack, waaronder Red Hat Enterprise Linux, maar ook Red Hat OpenShift, Red Hat Advanced Cluster Management for Kubernetes, Red Hat Ansible Automation Platform, Red Hat Integration en Red Hat Data Services.

Enterprise Linux-containers voor edge-toepassingen
Edge-implementaties leunen vaak zwaar op Linux-containers om het bouwen, implementeren en onderhouden van workloads op verschillende locaties te vereenvoudigen. Red Hat Enterprise Linux 8.4 helpt om standaardisatie en controle over deze images te behouden, te beginnen met updates voor Podman, de op open standaarden gebaseerde container-engine van Red Hat Enterprise Linux. Podman maakt het beheer van containers in de open hybride cloud vanuit één centraal punt mogelijk, of deze nu in het datacenter draaien of op een externe edge-locatie. Podman biedt ook de mogelijkheid om containers automatisch te updaten, wat het eenvoudiger maakt om container-workloads aan de edge goed en veiliger te laten draaien.

Red Hat Enterprise Linux 8.4 voegt ook nieuwe functionaliteit toe aan Image Builder, een tool die op maat gemaakte en implementeerbare images van het besturingssysteem maakt voor een verscheidenheid aan toepassingen. Voor edge computing-workloads ondersteunt Image Builder nu de creatie van installatiemedia op maat voor bare metal, wat IT-teams helpt om een gemeenschappelijke basis te behouden, zelfs met losgekoppelde edge-omgevingen.

De Red Hat Universal Base Image (UBI) heeft in de nieuwste release ook verbeteringen gekregen. UBI zorgt ervoor dat containers dezelfde productiekwaliteiten van Red Hat Enterprise Linux behouden, zoals verbeterde beveiliging en efficiëntie, maar dan op applicatieniveau. Voor edge computing is UBI nu beschikbaar in een lichtgewicht (micro) image, wat het ideaal maakt voor het bouwen van herdistribueerbare, cloud-native applicaties die gestandaardiseerd zijn op een enterprise-grade Linux-fundament zonder de overhead van een volledige kernel-deployment.

Partners