05-05-2021

Wibu-Systems introduceert CmCloudLite

Deel dit bericht

Wibu-Systems breidt haar cloud-aanbod uit met CmCloudLite, een afgeslankte versie van de complete CmCloud-technologie. Inclusief alle vertrouwde licentiemogelijkheden en met eenvoudige integratiefaciliteiten met bestaande backend-oplossingen, brengt deze cloud-optie de CodeMeter-ervaring naar de minder zwaar opgetuigde mobiele omgeving in samenhang met SaaS-toepassingen.

Trouw aan het principe van totale compatibiliteit, werkt de CmCloud-licentieservice met alle mogelijkheden van CodeMeter Protection Suite, de veelzijdige toolkit voor het handmatig of automatisch coderen en licentiëren van applicaties bij het draaien van software in onveilige omgevingen. Maar niet elke toepassing heeft al deze beschermingsfuncties nodig. Softwareontwikkelaars of bedrijven die software draaien die zich al in beveiligde omgevingen bevindt, hebben misschien meer behoefte aan een implementatie met een kleinere footprint. CmCloudLite is afgestemd op die voorkeur.

CmCloudLite is de speciale oplossing voor licentiesoftware in een veilige cloudomgeving zonder de extra beveiligingsfuncties van CodeMeter Protection Suite. Daartoe werkt deze variant samen met een bestaand Single-Sign-On (SSO) systeem. Ook in afgeslankte uitvoering wordt nog steeds de CmCloud-visie van echt gebruikersgerichte licenties gerealiseerd, dus licenties waarmee gebruikers hun software vanuit de cloud kunnen uitvoeren, waar en op welk apparaat ze ook zijn, zonder de noodzaak van fysieke (CmDongle) of software (CmActLicense) containers. Terwijl CmCloud bekende gebruikers of gebruikersgroepen aan een licentie bindt via een inlogbestand, waarvoor geen SSO-systeem nodig is om te functioneren, maakt CmCloudLite gebruik van de ’use-cases’ die doorgaans afhankelijk zijn van de aanwezigheid van een dergelijk systeem, zoals SaaS-applicaties. Dit maakt de volledige licentieomgeving wendbaar. Zolang de gebruikers zijn aangemeld bij hun SSO-server, gebruikt CmCloudLite zijn interfaces, inclusief OAuth2 of SAML, om te controleren of de licentie in kwestie inderdaad bij de actieve gebruikersaccount op die server horen.

Het eindresultaat is een slanke en veilige cloudlicentie-oplossing. Zoals bij elk lid van de CodeMeter-familie, worden licenties gemaakt, beheerd en gedistribueerd via de populaire CodeMeter License Central of via de aangepaste webportaal-iteraties van een SaaS-applicatie. Het hele systeem is net zo gemakkelijk geïntegreerd met bestaande ERP- en e-commerce-instellingen, gericht op zowel een gestroomlijnd operationeel bedrijfsmodel als op een goede gebruikerservaring. CmCloudLite realiseert alle CodeMeter softwarelicenties en het genereren van inkomsten daaruit, terwijl het is afgestemd op de voorkeur van de makers en leveranciers van Software-as-a-Service.

Partners