07-05-2021

Splunk lanceert Observability Cloud

Deel dit bericht

Splunk lanceert de nieuwe Observability Cloud om de complexiteit van de cloud te overzien. De Observability Cloud brengt alle tools die IT- en DevOps-teams nodig hebben samen in een toepassing.

Met de Observability Cloud brengt Splunk de data van metrics, traces en logs, in real time samen, ongeacht de schaal en zonder sampling. Teams krijgen met deze toepassing volledige zichtbaarheid in hun services. Dit helpt bij onderzoek en geeft de mogelijkheid data te beheren met een op OpenTelemetry-gebaseerde architectuur.

De komst van de Observability Cloud is volgens Splunk een belangrijke ontwikkeling aangezien hybride IT-systemen complexer zijn dan ooit. DevOps teams moeten zorgen dat de cloud van hoge kwaliteit blijft, waarmee ze indirect verantwoordelijk zijn voor de bedrijfscontinuïteit- en innovatie. En een belangrijke factor voor kwaliteit is effectiviteit van de observability-toepassingen. Deze toepassingen zijn echter vaak niet geïntegreerd.

Volgens Sendur Sellakumar, Chief Product Officer bij Splunk, worstelen IT- en DevOps-teams bij de verschuiving naar de cloud met meer operationele complexiteit. “Die wordt verergerd door het gebruik van verschillende monitoringtools met blinde vlekken, gescheiden gegevens en onsamenhangende workflows. Splunk’s Observability Cloud helpt deze teams de complexiteit meester te maken en de cloud transitie te versnellen."

Tags:

Cloud, DevOps

Company:

Splunk

Partners