26-05-2021

Red Hat biedt JBoss Enterprise Application Platform op Microsoft Azure

Deel dit bericht

Red Hat introduceert Red Hat JBoss Enterprise Application Platform (JBoss EAP) op Microsoft Azure. Hiermee kunnen organisaties de voordelen van een cloud-gebaseerde architectuur benutten voor het moderniseren van hun bestaande Jakarta EE (voorheen Java EE) applicaties en het bouwen van nieuwe applicaties op Azure.

JBoss EAP is nu beschikbaar als een native oplossing in Azure, die volledig geconfigureerd en klaar voor gebruik wordt geleverd. JBoss EAP zal binnenkort ook beschikbaar zijn als een volledig ondersteunde runtime in Azure App Service, die wordt beheerd door Microsoft.
 
Java blijft een immens populaire programmeertaal, met een geschatte 8 miljoen ontwikkelaars wereldwijd en een gestage groei van het gebruik van Jakarta EE om applicatieontwikkeling voor de cloud te versnellen. JBoss EAP is een open source Jakarta EE-compliant applicatieserver, en biedt Java-ontwikkelaars krachtige beheer- en automatiseringsmogelijkheden waarmee zij hun productiviteit kunnen verbeteren, en een lichtgewicht architectuur voor het bouwen en implementeren van moderne cloud-native applicaties.
 
Door JBoss EAP naar Azure te brengen, vergemakkelijkt Red Hat de overstap naar de cloud en geeft het organisaties meer keuze en flexibiliteit in hun toekomstplannen. Klanten kunnen bestaande applicaties naar Azure brengen - inclusief JBoss EAP-applicaties die op locatie draaien of andere Jakarta EE-applicaties die op verschillende applicatieservers draaien - en zelf kiezen hoe ze bedrijfskritische, op Java gebaseerde applicaties in de cloud willen beheren.
 
Met JBoss EAP op Microsoft Azure, kunnen klanten:
• Moderne Jakarta EE-apps ontwikkelen. Door JBoss EAP te gebruiken met de brede en aanvullende diensten van Azure, kunnen klanten cloud-native applicaties ontwikkelen die flexibel, schaalbaar en veiliger zijn. Ze kunnen deze bouwen op JBoss EAP en profiteren daarmee van ondersteuning via Red Hat Runtimes.
• JBoss EAP in de omgeving draaien die het beste aansluit op hun behoeften draaien. JBoss EAP is zowel beschikbaar als gehoste als een door de klant beheerde oplossing. Klanten kunnen applicaties met JBoss EAP draaien op Azure virtual machines (VM's) via de Azure Marketplace, of een gehoste JBoss EAP-oplossing via Azure App Service (public preview), met flexibele prijzen op aanvraag. Voor klanten die op zoek zijn naar container-gebaseerde oplossingen, wordt JBoss EAP ook ondersteund op Azure Red Hat OpenShift.
• Kosten besparen. Java-applicaties naar de cloud verplaatsen, kan bijdragen aan het verlagen van de kosten die gepaard gaan met het beheren van on-premise datacenters, inclusief IT-infrastructuur, besturingssystemen en opslag. Op die manier kunnen grote, initiële kapitaaluitgaven worden verschoven naar meer voorspelbare operationele uitgaven.
• Meer vertrouwen krijgen. JBoss EAP on Azure biedt de gecombineerde open source-expertise van Red Hat en de kracht van de publieke cloud van Microsoft, en wordt door beide bedrijven gezamenlijk ondersteund.

Partners