28-05-2021

USoft lanceert versie 10 van low-code platform

Deel dit bericht

De Nederlandse low-code platformleverancier USoft introduceert een nieuwe versie van haar software: USoft 10. Hiermee wil het bedrijf onder meer zorgen voor een verdere integratie tussen business en IT, een nieuwe autorisatiestructuur en een eenvoudige integratie met externe componenten, waaronder AI.

Met USoft 10 gaat het bedrijf verder in het koppelen van vrijheid aan het goed kunnen managen van complexiteit. De door USoft ontwikkelende rules engine legt immers een direct verband tussen de bedrijfsregels die geautomatiseerd moeten worden en hoe deze in de software worden uitgevoerd.

De belangrijkste voordelen van USoft 10 zijn:
• Integratie van USoft Studio en het USoft platform – USoft Studio is de Business Rules Management oplossing waarmee een organisatie in natuurlijke taal en bedrijfsmodellen haar bedrijfsvoering, eisen en wensen kan vastleggen en beheren. Door de integratie met het USoft-platform kunnen specificatie en realisatie van nieuwe oplossingen praktisch parallel aan elkaar verlopen. Dit brengt de business nog meer in control in het ontwikkelproces van nieuwe oplossingen en resulteert in effectievere projecten.
• Nieuwe autorisatiestructuur - Dit stelt gebruikers in staat om autorisaties voor rollen en rechten integraal onderdeel te maken van de oplossing en om vergaande functionaliteiten in dit domein simpelweg te configureren in plaats van te programmeren.
• IAM en SSO - Security- en autorisatieprotocollen voor Identity Access Management (IAM) en Single Sign-On (SSO) worden naadloos mogelijk gemaakt middels ondersteuning van SCIM (System for Cross-domain Identity Management) en SAML2.0 (een protocol voor security tokens).
• Sneller live brengen van applicaties en nieuwe versies – Met USoft kon je vanzelfsprekend al software deployen in de cloud. Met USoft 10 is dat nog makkelijker gemaakt. Daarbij legt USoft met de 10 series een stevige basis voor de stap naar cloud-native.
• Component support en off-the-shelf componenten – USoft 10 maakt het mogelijk om gemakkelijk bestaande en externe componenten toe te voegen, en om vanuit componenten gemakkelijk AI-algoritmen te integreren in oplossingen. Voor extra functionaliteit biedt USoft ook off-the-shelf componenten die gemakkelijk in de software kunnen worden geïntegreerd tijdens het ontwikkelproces. Daarbij speelt het nieuwe Community Platform een belangrijke rol in het verder uitbreiden van deze off-the-shelf componenten.
• Snel mooie applicaties ontwikkelen met nieuwe Graphical User Interface - De Graphical User Interface (GUI) in USoft 10 geeft toegang tot nieuwe technieken om snel mooie applicaties te ontwikkelen.

Lancering Community Platform
USoft heeft deze maand ook een Community Platform gelanceerd. Hier staan kennisdeling en de betrokkenheid van de gebruikers, waaronder developers en architecten, in het gebruik van USoft en de roadmap voor nieuwe USoft-versies centraal. Bij de lancering van dit Community Platform wordt in eerste instantie alle productdocumentatie, support en een kennisforum aangeboden. Snel daarop volgt ook de Community Edition van het USoft platform; een gratis versie van USoft waarmee nieuwe gebruikers kunnen experimenteren. Een component store waar kant-en-klare bouwblokken uitgewisseld kunnen worden tussen developers wordt dan ook toegevoegd. Ook de USoft Academy gaat digitaal, waardoor cursisten digitaal trainingen kunnen volgen.

Partners