07-06-2021

Computest zet in op groei in cybersecurity met investering van Mentha

Deel dit bericht

Computest gaat een partnership aan met investeerder Mentha. Het doel van de samenwerking is om de groei te versnellen en een leidende speler te worden op het gebied van cybersecuritydienstverlening. Daarnaast wil Computest haar positie als DevOps-specialist verder uitbouwen.

Computest werd in 2005 opgericht door Hartger Ruijs. Onder zijn leiding is het bedrijf uit Zoetermeer uitgegroeid tot een organisatie met ruim 100 uiterst gekwalificeerde specialisten. Zij zorgen dat applicaties en infrastructuren bij organisaties optimaal en veilig werken. Computest heeft een sterke reputatie opgebouwd op dit gebied. Zo wonnen ethisch hackers van het bedrijf recent een internationale hackerswedstrijd door een kwetsbaarheid in Zoom bloot te leggen.

Hartger Ruijs, CEO en oprichter van Computest: “Samen met Mentha kunnen we daadwerkelijk de markt gaan veroveren en de groei die we de afgelopen 15 jaar hebben doorgemaakt versnellen. Mentha is betrokken en brengt brede kennis en ervaring mee in het helpen van organisaties om hun potentieel maximaal te benutten. Ik heb er dan ook veel vertrouwen in dat we samen de ambitieuze groeiplannen van Computest kunnen realiseren.”

Barend Rutten, partner bij Mentha vult aan: “Het aantal ransomware-aanvallen en datalekken zal de komende jaren naar verwachting verder toenemen en daarmee de vraag naar cybersecurity-dienstverlening. Investeren in bescherming, detectie en incident response wordt steeds meer een voorwaarde voor continuïteit van de bedrijfsvoering. Dit biedt kansen voor Computest dat bewezen hoogwaardige expertise en specialisten op dit gebied in huis heeft. We zien ernaar uit het bedrijf met kennis, kunde en kapitaal te begeleiden naar een volgende groeifase."

Partners