25-06-2021

HPE breidt GreenLake uit met Azure Stack en SQL Server cloudservices

Deel dit bericht

Hewlett Packard Enterprise kondigt de uitbreiding aan van het HPE GreenLake cloud services portfolio met support voor Microsoft Azure Stack HCI en Microsoft SQL Server.

Met de nieuwe HPE GreenLake clouddiensten biedt HPE organisaties wendbaarheid en flexibiliteit via een schaalbare, vereenvoudigde, on premise cloudnative architectuur. Hierdoor zijn klanten nu in staat om gevirtualiseerde Windows- en Linux-workloads efficiënt te consolideren en productie workloads te draaien in een vertrouwde, hybride omgeving. De aankondiging is een aanvulling op HPE’s brede hyperconverged infrastructure oplossingen die beschikbaar zij via HPE GreenLake, inclusief HPE SimpliVity en HPE Nimble Storage dHCI.

Doordat ondernemingen steeds meer digitaal transformeren, hebben ze meer controle over hun data nodig en is het noodzakelijk dat ze hun on premise en edge footprint moderniseren. Op dit moment bevindt 70 procent van de kritische productieapplicaties en data zich buiten de public cloud in een veilige single-tenant omgeving en aan de “edge” waar meer en meer data wordt gegenereerd[1]. HPE GreenLake - met Microsoft Azure Stack HCI en Microsoft SQL Server - stelt bedrijven in staat om hun on premise en edge workloads te transformeren. Met de nieuwe service krijgen klanten de ervaring van werken in de cloud en een operating model voor applicaties en workloads, dichtbij waar de data zich bevindt.

Hyperconverged infrastructure vormt een snelgroeiende categorie die gebaseerd is op de principes van software defined infrastructure om flexibiliteit te stimuleren met een cloud-achtige ervaring. HPE blijft investeren en innoveren in best-in-class HCI-oplossingen, HPE SimpliVity en HPE Nimble Storage dHCI. Samen met HPE’s partner ecosysteem biedt HPE een marktleidend portfolio van HCI-oplossingen die beschikbaar zijn “as a service” via het HPE GreenLake-cloudplatform. Zo kunnen klanten de juiste oplossing kiezen voor hun workloads, inclusief algemene en bedrijfskritische applicaties, gevirtualiseerde en gecontaineriseerde applicaties en kleine en grootschalige omgevingen.

HPE GreenLake met het HPE Validated System voor Microsoft Azure Stack HCI en Microsoft SQL is per direct beschikbaar.

Partners