25-06-2021

Dataiku beschikbaar via AWS Marketplace

Deel dit bericht

Dataiku is beschikbaar in de AWS Marketplace. Hierdoor is het voor klanten gemakkelijk om software die draait op Amazon Web Services te vinden, testen, kopen en implementeren. Door de beschikbaarheid van Dataiku in de AWS Marketplace kunnen klanten nu profiteren van de gebruiksvriendelijke visuele interface van Dataiku om data pijplijnen te bouwen, data voor te bereiden en machine learning-modellen te ontwikkelen en te implementeren in hun cloud.

Iedereen met een AWS-account kan nu Dataiku met slechts een paar klikken aanschaffen, waardoor de barrière van nieuwe contracten of juridische rompslomp wordt weggenomen bij het starten van AI-projecten op grote schaal.

Klanten die Dataiku via AWS gebruiken, hebben direct toegang tot gegevens die zijn opgeslagen op AWS met lees- en schrijftoegang tot Amazon Simple Storage Service (Amazon S3) en beheerde SQL-services. Met deze toegang kunnen gebruikers eenvoudig data pijplijnen en machine learning-processen schalen door gebruik te maken van rekenclusters zoals Amazon EMR en Amazon Elastic Kubernetes Service (Amazon EKS). Via visuele componenten of een codeertaal naar keuze kunnen gebruikers datasets verbinden, visualiseren, transformeren en analyseren met Amazon Redshift via visuele recepten of aangepaste SQL-code. Bovendien is het mogelijk om Amazon SageMaker-modellen en end-points te bouwen, implementeren en beheren vanuit Dataiku. Klanten kunnen ook eenvoudig gebruikmaken van de AWS Machine Learning Services om computer vision of tekstanalyse naadloos op te nemen in hun Dataiku-projecten.

De push-down-architectuur en elastische integraties van Dataiku profiteren van native cloud computing-resources om zowel workload naar cloud computing-resources zoals Spark en Kubernetes te pushen als ook automatisch compute-resources in te zetten voor de georkestreerde taken voor data-voorbereiding, modelontwikkeling en modelscores op Dataiku. Hierdoor betalen klanten alleen voor wat ze nodig hebben.

Partners