30-06-2021

Google Cloud en Ericsson bundelen krachten voor 5G- en edge cloud-oplossingen

Deel dit bericht

Google Cloud en Ericsson gaan een partnerschap aan om gezamenlijk 5G- en edge cloud-oplossingen te ontwikkelen zodat leveranciers van communicatiediensten (CSP) digitaal kunnen transformeren en toegang hebben tot nieuwe use cases van consumenten en bedrijven.

Wereldwijd ervaart de edge computing-industrie, waaronder CSP's, detailhandelaren, fabrikanten, transportbedrijven, gezondheidszorg en media- en entertainmentaanbieders, meer druk om gedigitaliseerde organisaties en nieuwe digitale ervaringen te creëren voor de klant. Om bedrijven aan deze vraag te voldoen, werken Google Cloud en Ericsson samen aan de ontwikkeling van nieuwe oplossingen in Ericsson's Silicon Valley D-15 Labs. In dit ultramoderne innovatiecentrum worden geavanceerde oplossingen en technologieën ontwikkeld en getest op een live 5G-platform. Ericsson en Google Cloud hebben de functionele onboarding van Ericsson 5G op Anthos al voltooid om telco edge en on-premise use cases voor CSP's en ondernemingen mogelijk te maken.

Verbeterde efficiëntie en lagere latency
Als onderdeel van het partnerschap doen Google Cloud en Ericsson ook een proef met bedrijfstoepassingen aan de edge op een live netwerk met TIM. Het project, dat de functies van TIM's 5G-kernnetwerk en cloudgebaseerde applicaties zal automatiseren, maakt gebruik van van TIM's Telco Cloud-infrastructuur, Google Cloud-oplossingen en Ericsson's 5G-kernnetwerk en orchestration-technologieën. Het gezamenlijke aanbod zal bedrijven in de auto-, transport-, productie- en andere sectoren helpen hun efficiëntie te verbeteren en latency te verlagen door connectiviteit dichter bij de fysieke locaties van bedrijven te brengen.

Ericsson en Google vormden eerder een servicesamenwerking om de digitale transformatie van operator-netwerken en applicatiemigratie mogelijk te maken via cloud-native, containergebaseerde oplossingen.

Tags:

Cloud, Edge, 5G, Telecom

Partners