02-07-2021

Splunk lanceert Security Cloud

Deel dit bericht

Splunk heeft haar Security Cloud gelanceerd, waarmee bedrijfsbeveiligingsactiviteiten op één dataplatform beheerd kunnen worden. Het platform brengt verschillende functies in een open ecosysteem samen. Denk hierbij aan geavanceerde beveiligingsanalyses op bedrijfsniveau, geautomatiseerde beveiligingsoperaties en toegang tot geïntegreerde dreigingsinformatie.

Teams kunnen met het platform hun multi-cloud-implementaties beveiligen en beheren. Bovendien biedt het systeem hen flexibiliteit, zodat ze zich continu aan veranderende dreigingen kunnen aanpassen. Sendur Sellakumar, Chief Product Officer, Splunk, licht toe: "Bij Splunk geloven we dat beveiliging een dataprobleem is. Maar we geloven ook dat inzichten uit data bijdragen aan betere besluitvorming. Het volume van data blijft groeien en de digitale omgevingen van klanten worden steeds complexer. Om dit het hoofd te bieden, biedt de Splunk Security Cloud klanten de beste oplossingen voor hun steeds veranderende beveiligingsuitdagingen."

Splunk Security Cloud biedt naar eigen zeggen als eerste in de markt een uniforme, datacentrische weergave in cloud- en hybride omgevingen. Met data als de basis kunnen teams met de Splunk Security Cloud betere en snellere beslissingen nemen. Dit wordt ondersteund door de volgende toepassingen:
• Advanced Security Analytics biedt door middel van machine learning-analyses inzicht in multi-cloudomgevingen.
• Automated Security Operations zorgt voor snellere detectie, onderzoek en respons; waarschuwingen wordt binnen 30 seconden gespot, in plaats van 30 minuten.
• Threat Intelligence die automatisch alle informatiebronnen samenvoegt, prioriteert en integreert voor snellere detecties.
• Open Ecosystem helpt bij het correleren van data van alle beveiligingstools, ongeacht de leverancier, voor beter inzicht. Het helpt bovendien om dreigingen sneller te detecteren.

Partners