07-07-2021

Wibu-Systems wint Duitse Innovatieprijs 2021

Deel dit bericht

Wibu-Systems heeft de Duitse Innovatieprijs 2021 toegekend gekregen voor het product CmCloudContainers. De felbegeerde prijs wordt elk jaar uitgereikt door de German Design Council aan vooruitstrevende ondernemingen die met innovatie producten en technologieën waarde toevoegen aan het leven van mensen. Dit jaar riep de zeskoppige jury, afkomstig uit de industrie en de academische wereld, CmCloudContainers van Wibu-Systems uit tot de winnaar vanwege de bijdrage aan een veiliger en meer zekerheid biedend bestaan in de digitale cloud.

CmCloudContainers zijn het derde en nieuwste lid van de CodeMeter-licentiecontainerfamilie. Samen met hardware CmDongles en software CmActLicenses zorgen de volledig cloudgebaseerde containers voor effectieve bescherming van intellectueel eigendom in een digitale wereld waarin alles met alles verbonden lijkt.  Elk containertype kent toepassingen waarvoor het bij uitstek geschikt is: CmDongles, met hun ingebouwde smartcardchips, zijn mobiele en veilige dragers voor licentiesleutels; CmActLicenses leveren vanuit logistieke overwegingen groot gebruiksgemak; CmCloudContainers bieden gebruikers optimale vrijheid. Zonder het risico licentierechten te verliezen of gebonden te zijn aan een specifiek eindpunt, hebben gebruikers van CmCloudContainers altijd en overal vrij toegang tot hun software, zolang ze maar verbinding kunnen maken met de cloud. Terwijl de transitie naar mobiliteit en het thuiswerken in hoog tempo doorgaat, ervaren ondernemingen overal de voordelen van niet-locatie gebonden werkplekken en flexibele inzet van IT-voorzieningen.

Het nieuwe containerformaat is ontworpen om de bredere clouddiensten van Wibu-Systems te begeleiden, inclusief speciale CodeMeter Cloud-servers, en past daarmee perfect bij de veelzijdige licentietechnologie. Het bedrijft bereikt een nieuwe mijlpaal in de evolutie van conventionele softwarebescherming naar ’business enabler’, gefaciliteerd door middel van ’embedded’ systemen en eindgebruikersapparaten in zowel slimme fabrieken als slimme woningen. Of het nu gaat om hardwaredongles of cloudservers, de beschermings- en licentiemogelijkheden van CodeMeter-technologie zijn intelligent en flexibel genoeg om de meest geavanceerde en innovatieve bedrijfsmodellen mogelijk te maken, inclusief abonnementen, opties voor betalen naar gebruik en Software-as-a-Service concepten.

Company:

Wibu-Systems

Partners