14-07-2021

Red Hat OpenShift 4.8 breidt mogelijkheden uit voor hybride cloud-workloads

Deel dit bericht

Red Hat kondigt Red Hat OpenShift 4.8 aan. De nieuwste versie van dit toonaangevende enterprise Kubernetes-platform biedt een krachtige basis om verschillende workloads in de hybride cloud te ontwikkelen en te verbinden. Het helpt organisaties om de creatie van nieuwe cloud-native applicaties te versnellen zonder bestaande omgevingen en IT-investeringen op te geven.

Naarmate organisaties hun applicatielandschap uitbreiden om aan de veranderende bedrijfsbehoeften te voldoen, moeten op Kubernetes gebaseerde cloudplatformen niet alleen alle open hybride cloudinfrastructuren ondersteunen, maar ook de verscheidenheid aan workloads en applicaties die erop draaien. Een recent door Red Hat gesponsord onderzoek, uitgevoerd door Pulse, belicht de veranderende trends in het gebruik van applicaties op Kubernetes. Respondenten melden in dit onderzoek een grote verscheidenheid aan workloads die op containers en Kubernetes worden ingezet.

Versnelde ontwikkeling en vereenvoudigd workloadbeheer
Red Hat OpenShift 4.8 is gebaseerd op Kubernetes 1.21 en de CRI-O 1.21 runtime-interface, vereenvoudigt de ontwikkelaarservaring en helpt tegelijkertijd bij de uitbreiding van use cases en workload-mogelijkheden voor diverse industrieën.

Uitgebreid partnerecosysteem
De afgelopen jaren heeft Red Hat een groei gezien van het aantal Independent Software Vendor (ISV) partner workloads die draaien op Red Hat OpenShift. Volgens het onderzoek van Pulse draait bijna twee derde (63 procent) van de respondenten een mix van ISV en custom workloads, of enkel ISV-workloads op containers en Kubernetes.

Om organisaties nog meer keuze te bieden, heeft Red Hat de Red Hat OpenShift-certificering uitgebreid om een breder scala aan workloads te ondersteunen op dit enterprise Kubernetes-platform. Red Hat-partners kunnen nu softwareoplossingen op OpenShift activeren en certificeren via Operators of Helm-charts. Met deze verbeterde certificering kunnen partners eenvoudiger Kubernetes-native technologieën inzetten voor het beheren en schalen van hun software-implementaties.

Het gecertificeerde OpenShift-ecosysteem met Kubernetes Operators en Helm certificering omvat nu meer dan 150 partneroplossingen. Recent gecertificeerde Operators zijn onder andere: Intel OpenVINO Model Server en OpenNESS, Ionir container-native data platform voor Kubernetes, MinIO hybrid cloud object storage, MongoDB Atlas cloud database service en gecertificeerde Helm charts voor HashiCorp Vault. Dit geïntegreerde ecosysteem helpt organisaties met oplossingen die hand-in-hand werken met OpenShift en die een breed spectrum van cloud-native behoeften invullen, waaronder databases, AI/ML-tools, applicatie-runtimes, ontwikkelaarstools, opslag, netwerken, beveiliging, monitoring en logging, en veel meer.

Partners