19-07-2021

Visma breidt positie in e-Gov segment uit met overname Synaxion

Deel dit bericht

Visma neemt Synaxion over, leverancier van Business Intelligence softwareoplossingen en -diensten voor de (semi)publieke sector in Nederland.

Visma is snel gegroeid op de Nederlandse markt met veel acquisities in de afgelopen jaren, heeft nu een omzet van meer dan 350 miljoen euro en biedt werk aan meer dan 2000 mensen in deze zeer strategische regio. Met de overname van Synaxion zet Visma haar vooruitgang op de Nederlandse eGov-markt voort en versterkt het zijn positie op de Europese markt.

“We zijn erg enthousiast over de toetreding van Synaxion tot de Visma-familie. Synaxion heeft een portfolio aan oplossingen voor BI en dashboarding dat heel goed aansluit bij onze huidige producten en diensten. Met name op de (semi-)overheidsgebieden als Ruimtelijke Ordening, Vergunning- en Wetshandhaving, Openbare Ruimte, Zorg en Welzijn en Onderwijs zullen wij onze positie versterken. We zijn daarom van mening dat Visma-klanten veel kunnen profiteren van de Business Intelligence-oplossingen die Synaxion biedt”, zegt Carsten Boje Møller, Division Director Visma Custom Solutions.

“We kijken ernaar uit om de krachten te bundelen met Visma. Door samen de (semi)publieke markt te benaderen, kunnen we onze ambities nog beter waarmaken. Onze ambitie is om de werelden van e-Government en Business Intelligence & Data Science nog meer bij elkaar te brengen. We zijn ervan overtuigd dat deze stap onze positie in de markt verder zal versterken, aangezien de krachtenbundeling met Visma de mogelijkheden van zowel onze collega’s als klanten zal vergroten.” zegt Pim van Stiphout, managing director van Synaxion.

Synaxion zal haar bedrijfsactiviteiten voortzetten onder de huidige naam. Als onderdeel van de Visma-familie zal Synaxion nauw samenwerken met Visma Roxit, Visma Circle, Visma Connect, Khonraad en iAsset, maar ook met andere Visma-bedrijven zoals Visma Raet. Samen versterken zij de aanwezigheid van Visma in Nederland op het gebied van e-Government.

Partners