26-07-2021

Red Hat vernieuwt Red Hat Advanced Cluster Management voor Kubernetes

Deel dit bericht

Red Hat kondigt Advanced Cluster Management for Kubernetes 2.3 aan, de nieuwste versie van het enterprise Kubernetes managementaanbod. De oplossing is ontworpen om meer flexibiliteit te bieden bij het beheren en schalen van hybride en multicloud-omgevingen. Dankzij de integratie van Red Hat Ansible Automation Platform en Red Hat Advanced Cluster Management kunnen IT-teams nu sneller hun hybride cloudomgevingen beheren, beveiligen en automatiseren, voor een modernere, hybride cloud-ready omgeving.

Nu cloudtechnologieën steeds meer naast traditionele infrastructuur worden ingezet, proberen veel organisaties hun netwerken, opslag en beveiligingssystemen te integreren. Zo kan de complexiteit die inherent is aan afzonderlijke tools, workflows en strategieën worden beperkt. De integratie tussen Red Hat Ansible Automation Platform en Red Hat Advanced Cluster Management is ontworpen om de automatisering en samenhang tussen cloud-native clusters, virtuele machines en traditionele infrastructuur te versnellen dankzij een gestroomlijnde tooling.

Red Hat Advanced Cluster Management triggert automatisch Ansible Playbooks wanneer een containeromgeving verbinding maakt met een traditionele IT-omgeving. Dit gebeurt voor of na belangrijke lifecycle-acties zoals applicatie- en clusterontwikkeling. Het wordt zo eenvoudiger om taken zoals netwerken configureren, applicaties verbinden met databases, load balancers en firewalls bouwen, en het updaten van IT service management (ITSM) ticketing-systemen, te automatiseren.
Advanced Cluster Management kan een beroep doen op Ansible Automation Platform om taken buiten het Kubernetes-cluster efficiënter uit te voeren. Dit kan dankzij een Resource Operator voor Red Hat Advanced Cluster Management die voortbouwt op de Kubernetes Operator basis van Red Hat OpenShift. Het resultaat is één enkele, geautomatiseerde workflow om Red Hat OpenShift-omgevingen naast traditionele IT-systemen te operationaliseren.

Het Ansible Automation Platform is sterk gegroeid en heeft recent de 7 miljoen actieve Ansible nodes bereikt. Nu het platform de mogelijkheden met Red Hat Insights for Ansible Automation Platform verder uitbreidt, groeit ook het potentieel om de kracht van automatisering in te zetten in andere bedrijfstakken. Organisaties kunnen zich op die manier beter voorbereiden op de open hybride cloudwereld, waarin publieke clouddiensten, private cloudinfrastructuur en traditionele IT-footprints samenkomen om te voldoen aan de evoluerende bedrijfsdoelstellingen.

Organisaties die de complexiteit van het beheer willen verminderen en toch de voordelen van enterprise Kubernetes willen behouden, kunnen beroep doen op Red Hat Advanced Cluster Management 2.3 om de Kubernetes-clusters voor Red Hat OpenShift op AWS (ROSA) te importeren, evenals OpenShift-clusters op IBM Power Systems. De oplossing is gebaseerd op de managed Kubernetes clusters voor Red Hat OpenShift op IBM Cloud (ROKS), Microsoft Azure Red Hat OpenShift (ARO), Red Hat OpenShift Dedicated (OSD) en IBM system Z. On-premises Red Hat OpenShift clusters kunnen ook geprovisioneerd worden op Red Hat OpenStack direct vanuit Red Hat Advanced Cluster Management.

Door te zoeken en te importeren vanuit cloud.redhat.com, kunnen clusters ook efficiënter worden gemanaged. Zo kunnen meer geavanceerde functies beheerd worden en hoeven clusters niet steeds handmatig afzonderlijk geïmporteerd te worden. Met cluster hibernation kunnen gebruikers ook clusters die niet in gebruik zijn in slaapstand laten gaan om resources te sparen en de cloud kosten beter te runnen. Dankzij de integratie van Red Hat Insights voor Red Hat OpenShift kunnen teams ook bruikbare inzichten verkrijgen over de status van hun cluster voor hun Red Hat Advanced Cluster Management managed fleet, en zo proactieve herstelacties uitvoeren.

Partners