29-07-2021

BlackBerry presenteert Jarvis 2.0 als antwoord op groeiend cyberbeveiligingslandschap

Deel dit bericht

BlackBerry brengt BlackBerry Jarvis 2.0 uit, de nieuwste editie van de softwareanalysetool. BlackBerry Jarvis 2.0 introduceert een SaaS-versie van de oorspronkelijke Jarvis-mogelijkheden. Dit biedt ontwikkelaars en integrators een gebruiksvriendelijkere, nauwkeurige functie rond de drie belangrijkste gebieden: het beheer van Open-source Software (OSS), Common Vulnerabilities and Exposures (CVE) en Software Bill of Materials (SBOM).

BlackBerry Jarvis 2.0 is ontworpen voor het aanpakken van de toenemende complexiteit en groeiende cyberdreigingen in de meerlagige softwaretoeleveringsketens. De tool zorgt ervoor dat producten in onder meer de medische, automobiel- en ruimtevaartindustrie veilig zijn en bijgewerkt met de meest recente beveiligingspatches. Dat is cruciaal bij het bouwen van software voor een moderne auto, met meer dan 150.000 openbaar gemaakte kwetsbaarheden vanaf medio juli 2021.

Een complex stuk software voor een infotainmentsysteem in voertuigen kan honderden softwaremodules van derden bevatten. Het niet controleren en bijwerken van elk stukje software biedt hackers de mogelijkheid om deze kwetsbaarheden te misbruiken. BlackBerry Jarvis 2.0 komt tegemoet aan de noodzaak om kwetsbaarheden op te sporen en te verhelpen door ze te identificeren en vervolgens binnen enkele minuten diepgaande bruikbare inzichten te bieden. Dit voorkomt handmatig scannen door een groot aantal experts en tijdverspilling.

"Naarmate softwaretoeleveringsketens complexer raken, en cyberaanvallen geavanceerder worden, ontwikkelt het beveiligen van embedded apparaten op de firmwarelaag zich tot een integraal onderdeel van apparaatbeveiligingsbeheer”, vertelt Hiten Shah, Senior Analist, TechVision, Frost & Sullivan. “Met Jarvis 2.0 heeft BlackBerry jarenlange kennis en ervaring op het gebied van embedded apparaatbeveiliging vertaald naar een indrukwekkend, feature-rijk product voor binaire softwareanalyse."

Meer informatie over BlackBerry Jarvis 2.0.

Partners